Olaszos óriás kagylótészta paradicsommal

Villámgyors vacsora

Az óriás kagylótészta remek alap egy finom vacsorához.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az óriás kagylótészta igen hálás alapanyag, szinte minden jól áll neki, amivel csak megtöltheted, és szinte bármivel megtöltheted, ami csak kéznél van, és tésztával is megennéd.

Ez az egyszerűbb verzió, kiegészítheted bármivel, sőt, miután rákerült a sajt, a sütőbe is betolhatod, hogy rápiruljon, így is, úgy is nagyon finom lesz.

Paradicsomos óriás kagylótészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg óriás kagylótészta
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 3 dl sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 nagy evőkanálnyi szárított oregáno
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd fogkeményre, enyhén sós vízben. A hagymát kockázd fel, majd olajon pirítsd meg a baconnel együtt. A darált húst fűszerezd sóval és borssal, majd tedd a serpenyőbe. Pirítsd át alaposan, majd törd mellé a fokhagymát, és szórd hozzá a pirospaprikát, a bazsalikomot és az oregánót is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kevergesd így pár percig - vigyázz, hogy a paprika ne égjen le - , majd öntsd fel a paradicsomszósszal az egészet, és kis lángon főzd puhára. Ha már megfelelőre puhult, öntsd hozzá a tejszínt, kevergesd pár percig, majd zárd el a tűzhelyet. Miután ezzel elkészültél, a tésztákat töltsd meg a raguval, szórj rájuk reszelt sajtot, és már fogyaszthatod is.

Ínycsiklandó tészták a csizma minden részéről

A legfinomabb olasz tészták receptjei képekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük