Paradicsomos töltött káposzta
A paradicsomos töltött káposzta nem egynyári kedvenc lesz.
Ha nyár eleje, akkor friss káposztás ételek! A paradicsomos töltött káposztát mindenképpen vedd fel a listádra. Rakhatsz hozzá füstölt húst, ízlés szerint csípős paprikát. Rántás viszont nem feltétlenül szükséges hozzá. Biró Sára nagymamája receptje szerint készíti már hosszú ideje a kiváló fogást.
Paradicsomos töltött káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg zöldkáposzta
- 40 dkg darált sertéshús
- 4 dl sűrű paradicsomlé
- 1 dl rizs
- 2 paradicsom
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál cukor
- só
- bors
- pirospaprika
- csombor
- kapor
Elkészítés:
Egy magas fazékban forralj bőséges vizet, tégy bele egy teáskanál sót. Helyezd a káposztát az edénybe, torzsájával felfelé. Hagyd benne egy-két percig, majd emeld egy tálba. Szedd le a külső leveleket, utána rakd vissza a fazékba, majd újra vedd ki. Ezt addig ismételd, ameddig kellő mennyiségű leveled lesz. Utána a durva ereket távolítsd el, ami megmarad, vágd össze.
A töltelékhez a rizst mosd meg, add a darált sertéshúshoz, tedd bele a zabpelyhet és a tojást. Közben vágd apróra a hagymát, dinszteld meg kevés olajon, tégy rá egy púpozott kávéskanál őrölt pirospaprikát, dolgozd össze, majd keverd össze a húsos masszával. Ezt követően sózd, borsozd, add hozzá a friss, apróra vágott kaprot, a csombort, és jól gyúrd össze.
Fogj az tenyeredbe egy káposztalevelet, tégy bele egy adag tölteléket. A legjobb, ha az alsó és a középső részére rakod. Arra ügyelj, hogy ne legyen a massza túl sok. Hajtsd rá a levelet balról is és jobbról is, majd tekerd fel. A két végét szorosan dugd be, különben főzés közben a töltelék kifolyhat. Ha marad még darált húsos massza, formázz belőle gombócokat.
Helyezd a fazékba a töltelékeket, majd a vagdalt káposztát, tedd rá a vágott paradicsomot, dobd rá a zöldpaprikát, a kaprot, a csombort, kevés borsot, egy teáskanál cukrot, öntsd rá a paradicsomlevet. Rakj hozzá annyi forró vizet, amennyi éppen ellepi, és kis lángon főzd meg bő egy, másfél óra alatt. Ha minden puha, kóstold meg, ha szükség ízesíts még rajta. Tálaláskor a paradicsomos töltött káposztát tejföllel vagy joghurttal kínáld.
-
Vasmacska cirkóniával ezüst nyaklánc6 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Sötétkék cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Cirkónia kristályos és fehér opálos minimalista ezüst fülbevaló11 900 Ft
-
Apró cirkónia kristályokkal díszített buzogány formájú elegáns ezüst fülbevaló12 900 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített medál ezüst nyaklánccal15 900 Ft
-
Kék opálos csepp alakú ezüst fülbevaló cirkóniával11 900 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló19 990 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített fülbevaló14 990 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Cirkónia spirál ezüst nyaklánc apró virágokkal19 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc színes cirkóniával díszítve17 900 Ft
Még több recept