kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Paradicsomos makaróni

Duplasajtos-paradicsomos makaróni
A legválogatósabbaknak is ízlik

A paradicsomos makaróni egybesütve még ízletesebb.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha szereted a paradicsomos makarónit, bolondítsd meg egy kicsit a jól megszokott fogást. Csak főzd meg, rétegezd a hozzávalókat, szórd meg bőven sajttal, és süsd össze! Így ugyan néhány perccel többet kell rá várnod, de megéri.

Paradicsomos makaróni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg makaróni
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dl paradicsomsűrítmény
  • 1 fej hagyma
  • oregánó
  • bors
  • cukor
  • olaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

A tésztához tégy fel vizet főni egy nagy lábosban. Rakj bele kevés sót és egy evőkanál olajat, majd fedd le. Ha lobog, dobd bele a makarónit, de a fedőt már ne rakd vissza. Főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre. Ha kész, szűrd le a tésztát.

A szószhoz a hagymát vágd kockákra, és egy nagy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd rá a paradicsomsűrítményt, szórd meg oregánóval, és rotyogtasd tovább kis lángon 10-15 percig. Néha kevergesd meg. Ha úgy jobban szereted, kevés cukrot is adhatsz hozzá.

Reszeld le a sajtokat, és keverd őket össze. Állítsd össze a tésztát. Olajozz ki egy jénai tálat, és rakj bele egy sor makarónit, kanalazz rá a feltétből, szórd meg a sajttal, majd újabb sor tészta és szósz következik. Legfelülre makaróni kerül, és bőven szórd meg a tetejét az összekevert sajttal. Tedd forró sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül 15 percig, vagy amíg a sajt piros nem lesz.

Ellenállhatatlan rakott tészták

Ezekkel a fogásokkal bármikor biztosra mehetsz. Ha kifogytál az ötletekből, válogass a galériából, a siker garantált. Kattints!

Pizzafeltétek Giannitól

A pizza sikere nemcsak a vékony, ropogós tésztán múlik, hanem azon is, hogy mit kensz rá. Gianni elárulja kedvenc feltétei titkát, és azt hogyan lesz autentikus az olaszok nemzeti eledele.

Még nincs hozzászólás

A 4 legjobb rakott karfiol recept

Húsimádóknak májkrémmel, vegetáriánusoknak tojással - a rakott karfiol mindenképp remek fogás, akár ebédről, akár vacsoráról van szó.
Recept

A tökéletes spenótfőzelék receptje

A spenótot talán általános iskolában még ciki szeretni, felnőttként azonban nyugodtan bevállalhatod. Hidd el, nagyon finom is tud lenni.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.