kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Paradicsomos káposzta

A legfinomabb paradicsomos káposzta receptje
Ilyet nem ettél a menzán

Kínáld a paradicsomos káposztát sült hússal, fasírttal vagy pörkölttel.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Emlékszel még gyermekkorodból a paradicsomos káposzta ízére? Ha szeretted, ha nem, ezt a receptet muszáj kipróbálnod! A végeredmény a kételkedőket is meggyőzi. Paradicsomlé helyett sűrített paradicsommal is készítheted, akkor azonban hígítsd vízzel!

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej káposzta
  • 6 dl paradicsomlé
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál só
  • bors
  • zsír
  • őrölt kömény

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, főzés: 40 perc

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit és a torzsát távolítsd el, majd mosd meg, és vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és a káposztával együtt tedd fazékba vagy lábosba. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzd körülbelül 30 percig. Közben sózd, add hozzá a borsot és a köményt.

Ha a káposzta megpuhul, készítsd el a rántást. A zsírt olvaszd fel, tedd bele a lisztet, és kis lángon folyamatosan kevergesd, amíg zsemleszínű nem lesz. Akkor engedd fel a paradicsomlével, majd öntsd a káposztához. Addig kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Körülbelül tíz percig főzd még, közben cukrozd ízlés szerint. Feltéttel kínáld.

A legfinomabb káposztás ételek

A káposztából rengeteg ínycsiklandó fogást készíthetsz. Nézd meg a legnépszerűbb recepteket, és válogass kedvedre!

Még nincs hozzászólás

Paradicsomos töltött káposzta

A paradicsomos töltött káposzta nem egynyári kedvenc lesz.
Recept

Csalamádé recept

Gondolj már most a télre, tégy el házi csalamádét! Bátran pakolj bele mindenféle zöldséget a kertedből!
Recept
Főzőiskola

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.