Paradicsomos-csirkés lasagne sok sajttal

Erre is felhasználhatod a hétvégi maradékot

A paradicsomos-csirkés lasagne kiemelkedik a rakott tészták közül.

Paradicsomos-csirkés lasagne sok sajttal
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Varázsolj a konyhádba mediterrán hangulatot, készíts paradicsomos-csirkés lasagnét! Úgysem árt néha a jól bevált tésztán változtatni egy kicsit. Ez is nagyon fog ízleni a család minden tagjának. Ha akarod, a csirkét akár le is darálhatod.

Paradicsomos-csirkes lasagne

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg konzerv paradicsom
  • 30 dkg sült csirke
  • 20 dkg sajt
  • 12 db lasagne
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • oregánó
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá az apró darabokra vágott csirkét, szükség szerint ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, majd öntsd hozzá a paradicsomot. Hagyd rottyanni néhányat. Ha nem maradékból, hanem nyers csirkéből készíted, akkor kevergesd fehéredésig, erősebben ízesítsd, és főzd puhára a húst.

A tésztát is tedd fel főni, dobj hozzá kevés sót. Főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. Egy jénai tálat vajazz ki, és tégy az aljára a paradicsomos szószból. Rakj le egy sor tésztát, arra egy réteg húsos-paradicsomos keverék kerül. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyelj arra, hogy a tetejére tészta kerüljön. Szórd meg reszelt sajttal, tégy rá paradicsomdarabokat, és told a sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25 percig. Ha a sajt ráolvad a tetejére, és szép piros, vedd ki a sütőből. Várj egy kicsit, csak utána szeleteld fel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük