Bazsalikomos paradicsomleves, valódi paradicsomból

A nyári hőségben bőven elég egy könnyű leves is ahhoz, hogy elmulassza az éhséged.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paradicsomszezon még várat magára, de szerencsére a piacokon így is könnyedén találhatsz szép, egészséges példányokat, igyekezz olyat választani, ami tényleg ízes, finom, nem pedig az ízetlen nagyipari verzió.

Levesbetétként a hagyományos betűtészta mellett sajtos pirítóst, erősebb ízű sajtot kockázva vagy egy kis köményes, serpenyőben pirított kenyeret is tehetsz bele.

Bazsalikomos paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg paradicsom
  • 12 dkg sűrített paradicsom
  • 1 liter zöldségalaplé - kockából is jó
  • 2-3 levél friss bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi oregánó
  • só, frissen őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, ha pár percre forró vízbe áztatod őket, ezután szinte ledobják magukról. Ha ezzel végeztél, kockázd fel egészen apró darabokra, de ha kéznél van egy turmixgép, akár pépesítheted is őket.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A hagymát kockázd fel, és olívaolajon kezdd el pirítani. Ne várd meg, amíg üveges lesz, törd mellé a fokhagymát, szórj hozzá egy kevés fűszerpaprikát, majd keverd hozzá a paradicsomokat is.

Képek és receptek! Magyaros levesek, ahogy a nagyi csinálta

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha mindez megtörtént, öntsd hozzá az alaplevet, fűszerezd sóval, borssal, az oregánóval és a bazsalikommal, és tedd bele a sűrített paradicsomot is. Főzd így körülbelül negyed órán át, majd fogj egy botmixert, és turmixold simára.

Ezt is szeretjük