Karcsúsító, hűsítő paradicsom-krémleves
Paradicsom-krémlevest nem lehet rosszat főzi. Ám ez minden eddigit leköröz! Győződj meg róla te is!
A paradicsom tele van vitaminnal, ízletes, és fantasztikus ételeket készíthetsz belőle. Ez a fűszeres paradicsom-krémleves fél óra alatt megvan, így ideális fogás hétköznapokra.
Paradicsom-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg paradicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- friss bazsalikom
- csipet cukor
- kevés só
- kevés bors
Elkészítés:
Hámozd meg, vágd finomra, és forró olívaolajban pirítsd üvegesre a hagymákat. Add hozzá a babérlevelet és a paradicsomsűrítményt, majd az egészet forrald fel. A paradicsomokat öntsd le forró vízzel, így könnyebben lehúzod a héjukat. Vágd őket először negyedekre, majd apróbb darabokra, ezután add hozzá a paradicsomos hagymához.
Negyed óráig főzd gyenge lángon, amíg pürés nem lesz, majd sóval, borssal és kevés cukorral ízesítsd. Ha fogyózol, utóbbit ki is hagyhatod. Tálaláskor dobd fel egy kis bazsalikommal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept