kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Pálmalevél süti

Ropogós fahéjas pálmalevél süti
Az egyik legjobb édesség leveles tésztából

A klasszikus pálmalevél süti önmagában vagy öntettel is kiváló.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A világszerte népszerű pálmalevél süti a formájáról kapta a nevét. Ha bolti leveles tésztából készíted, nem lesz vele sok dolgod, csak formázni és ízesíteni kell. Fahéj helyett kókusszal, kakaóval, sajttal is megszórhatod a tésztát.

Pálmalevél süti

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 50 dkg leveles teszta
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 tojássárgája

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, pihentetés: 20 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

A fagyaszott leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel. Kristálycukorral megszórt felületen nyújtsd ki körülbelül öt milliméter vékony téglalapra. A vajat olvaszd fel, és egyenletesen kend a tésztára, majd szórd meg a fahéjas cukorral. A két szélét balról jobbra és jobbról balra is tekerd középre, és kicsit nyomkodd össze. Tedd 20 percre a hűtőbe, hogy könnyebben tudd szeletelni.

Pihentetést követően a tésztát éles késsel vágd fel körülbelül fél-egy centis szeletekre. Rendezd a pálmaleveleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le a felvert tojássárgával. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 12-15 percig. Egyszer fordítsd meg a tekercseket. Ha szép aranybarnák, vedd ki a tepsit a sütőből, és hagyd benne kihűlni a pálmaleveleket.  

Fantasztikus sütik leveles tésztából

Van a fagyasztódban legalább egy csomag leveles tészta? Nézd meg, milyen remek édességeket készíthetsz belőle!

Még nincs hozzászólás

Epres-tejszínes süti

A látszat csal! A mutatós epres-tejszínes sütit egyszerű elkészíteni.
Recept

Napóleon süti

A Napóleon süti igazi óriás krémes, nagyon vékony, omlós lapokkal, pompás töltelékkel, franciás könnyedséggel.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.