Illatos, puha paleo banánkenyér
Az egészséges, omlós paleo banánkenyér akkor a legfinomabb, ha legalább egy napig áll.
Ha otthon elkezdenek barnulni a banánok, többé nem kérdés, mihez kezdj velük. Próbáld ki a banánkenyeret paleo változatban, így nem kell a kalóriákat számolgatnod. Még az is belefér, hogy tört csokit keverj a tésztába. Ebből akár másnap tízóraira is csomagolhatsz az egész családnak.
Paleo banánkenyér
Hozzávalók 16 szelethez
- 30 dkg mandulaliszt
- 2 banán
- 2 tojás
- 2 xilit vagy eritrit
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél csésze dió
- fél teáskanál só
Elkészítés:
A tojást üsd egy nagyobb tálba, és gépi habverővel verd nagy sebességgel két-három percig. Ha világossárga lesz, csökkentsd a fokozatot, és add hozzá a pépesített banánt. Mehet hozzá az édesítő és a citromlé. Vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a kisebb darabokra vágott diót, majd forgasd a tojásos masszába. Óvatosan keverd össze.
Ha a tészta homogén, öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy őzgerincformába, és egyengesd el. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd 35-40 perc alatt süsd aranybarnára. Mielőtt kivennéd a sütőből, szúrj bele egy hústűt vagy fogvájót. Ha nem ragad rá a massza, a banánkenyér elkészült. Ha kihűl, vedd ki a formából, és húzd le róla a papírt, majd szeleteld fel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció