Pofonegyszerű padlizsánkrém
A padlizsánkrémet nem lehet megunni. A recepthez ráadásul semmilyen különleges összetevő nem szükséges.
A padlizsánkrém igazi ínyencség, mégsem nehéz elkészíteni. Tökéletes mártogatósnak és szendvicsre vagy pirítósra is.
Ehhez a változathoz ráadásul semmilyen különleges összetevő nem kell, a padlizsánon kívül valószínűleg mindent megtalálsz otthon.
Fokhagymás padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 3 kisebb padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- tengeri só
- fehérbors
- néhány csepp citromlé
- 1 dl olívaolaj
A padlizsánt szurkáld meg, és süsd puhára közepesen előmelegített sütőben. A hagymát reszeld le vagy vágd egészen apró kockákra. Ha megsült a padlizsán, vágd ketté és kapard ki a belsejét, majd keverd el a hagymával és az átnyomott fokhagymával. Ízesítsd egy nagyon kevés ecettel, sóval és borssal, majd keverd simára az olívaolajjal. Hűtőben pár napig eláll.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- szendvics
- avokádó
Avokádókrém: fűszeres és isteni
- saláta
- saláták, zöldséges ételek
Az eredeti Cézár-saláta receptje
- szendvics
- különleges recept