kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Pofonegyszerű padlizsánkrém

Pofonegyszerű padlizsánkrém
Készítsd el mindenki kedvencét!

A padlizsánkrémet nem lehet megunni. A recepthez ráadásul semmilyen különleges összetevő nem szükséges.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu

A padlizsánkrém igazi ínyencség, mégsem nehéz elkészíteni. Tökéletes mártogatósnak és szendvicsre vagy pirítósra is.

Ehhez a változathoz ráadásul semmilyen különleges összetevő nem kell, a padlizsánon kívül valószínűleg mindent megtalálsz otthon.

Fokhagymás padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 kisebb padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • fehérbors
  • néhány csepp citromlé
  • 1 dl olívaolaj

A padlizsánt szurkáld meg, és süsd puhára közepesen előmelegített sütőben. A hagymát reszeld le vagy vágd egészen apró kockákra. Ha megsült a padlizsán, vágd ketté és kapard ki a belsejét, majd keverd el a hagymával és az átnyomott fokhagymával. Ízesítsd egy nagyon kevés ecettel, sóval és borssal, majd keverd simára az olívaolajjal. Hűtőben pár napig eláll.

15 csodás fűszernövény
15 csodás fűszernövény
14 konyhai praktika, amit ismerned kell!17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!Finomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptjeIsteni nyári receptekA legfinomabb szaftos pörköltek és raguk7 isteni tészta, amit mindenki szeretA 7 legjobb tojásos étel13 súlyos konyhai bakiMelengető levesek
Hagyma: így aprítsd és pirítsd

Biztosan te is elhűlve nézed, ahogyan a profi szakácsok szeletelik a hagymát. Ha nem is leszel olyan gyors, a technikát elsajátíthatod Kiss Sándor cheftől.

Még nincs hozzászólás

Készíts humuszt házilag! - Különleges szendvicsre való

A jellegzetes közel-keleti étel elkészítése egyáltalán nem nehéz. Mártogatósnak vagy szendvicskrémnek is bevetheted.
Recept

Avokádókrém: fűszeres és isteni - Pillanatok alatt elkészül

Semmilyen konyhai gyakorlatot nem igényel, egyszerűbb, mint egy rántotta, és nagyon finom.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.