Padlizsánkrém, rakott padlizsán a szezon kedvencéből

Az ősz egyik legegészségesebb zöldsége a sokoldalú padlizsán. Készíts belőle te is ízletes fogásokat!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készítheted rántva, rakottasan, sütve, krém formájában, a padlizsán mindenhogy nagyon finom. Ráadásul rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, valamint vízhajtó hatású, így akkor is bátran fogyaszthatod, ha éppen a fogyókúra kellős közepén tartasz.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

A lila zöldséggel készült ételek rendkívül változatosak, így a következő receptek között biztosan megtalálod a saját ízvilágodnak megfelelőt.

Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált pulykamell
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 4 padlizsán
  • 3 dl tej
  • 3 paradicsom
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

A felaprított vöröshagymát olajon dinszteld meg. Keverd hozzá a húst, szórd rá az apróra vágott bazsalikomot, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Addig pirítsd, míg a hús kifehéredik, majd tedd félre.

A padlizsánt hámozd meg, szeleteld fel, sózd meg és zsiradék nélkül pirítsd meg. A vajat olvaszd fel, és pirítsd meg benne a lisztet. Öntsd fel a tejjel, és főzd össze picit.
Egy tűzálló tálat vajazz ki, és helyezz rá egy sor padlizsánt.

Kanalazd rá a hús felét, és fedd be paradicsom-, valamint lilahagyma-karikákkal. Locsolj rá a tejes szószból, és szórd meg sajttal. Ismételd meg még egyszer a rétegzést, és előmelegített sütőben süsd pirosra.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés ecet vagy citromlé
  • bors

A padlizsánt süsd meg. Húzd le a héját, majd vágd apróra. Keverj hozzá pici ecetet vagy citromlevet, így nem barnul meg. Reszeld bele a vöröshagymát, és ízesítsd sóval, borssal. Végül keverd hozzá a majonézt, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Padlizsános ragu

Hozzávalók:

  • 4 paradicsom
  • 2 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 sárga, piros és zöld húsú paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • olaj
  • kakukkfű
  • bors

A padlizsánt és a cukkinit hámozd meg, majd kockázd fel. Felforrósított olajba dobd bele őket, és pirítsd majdnem készre. Ekkor add hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát, és néhány percig párold. Fűszerezd meg, hagyd, hogy felrottyanjon, és már tálalhatod is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Padlizsános penne

Hozzávalók:

  • 4 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csomag penne
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 paradicsomkonzerv
  • olaj
  • oregánó
  • majoránna
  • bazsalikom
  • bors

A vöröshagymát vágd cikkekre és pici olajon dinszteld meg. Amikor már majdnem puha, keverd hozzá a kockára vágott padlizsánt és cukkinit.

Fedd le, és párold szinte teljesen puhára. Ekkor add hozzá a felkockázott paradicsomot, a paradicsomkonzervet és az áttört fokhagymát. Főzd össze, majd a kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze és tálald!

Ezt is szeretjük