Őszibarackos-kakaós házi süti

Mindenki imádni fogja

Ha óriási rajongója vagy a nagyi sütijeinek, ez az édesség is nagy kedvenced lesz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édes tészta és a kissé savanykás barack találkozása teszi igazán csábítóvá ezt a sütit. Egészen biztos, hogy hamar elfogy majd. Sándor Tamás receptje.

Őszibarackos szelet

Hozzávalók 16 szelethez

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl napraforgóolaj
  • 1,2 dl tej
  • 5 tojás
  • 4 őszibarack
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 12 dkg kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 2 csomag pudingpor
  • tortadara
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az olajat keverd el a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, mindegyikkel jól dolgozd el. Mehet bele a kakaópor, utána a liszttel elkevert sütőpor a tejjel felváltva. Keverd simára a tésztát, és simítsd egy körülbelül 28x34 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe.

Szeleteld fel a barackokat, rakd egyenletesen a massza tetejére. Tedd a tésztát előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 30 percig süsd. Ellenőrizd a tésztát, hogy megsült-e. Ha a késen vagy a tűn már nem marad massza, az alap elkészült.

A krémhez két deci tejben keverd el a pudingporokat. A maradék három deci tejet tedd fel főni a cukorral. Ha már forr, öntsd hozzá a pudingporos tejet, és állandóan kevergetve főzd sűrűre. Hűtsd ki a pudingot. Ha már majdnem hideg, add hozzá a margarint, és keverd habosra. Már nincs más dolgod, mint a krémmel megkenni a süti tetejét, és megszórni csokireszelékkel. 
Tedd néhány órára a hűtőbe, csak utána szeleteld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük