kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Omlós marhasült sütőben sütve

Omlós marhasült sütőben sütve
Különleges ünnepi fogás

Egyszerű, mégis csodásan különleges vacsorát készíthetsz egy szép darab marhahúsból.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2011.12.21.

A marhasült finom ünnepi étel lehet, főleg, ha különleges pácban készíted elő a sütésre.

Ráadásul sokat foglalkozni sem kell vele, csupán az előkészítéskor kell rá némi figyelmet szentelni, a későbbiekben a sütő elvégzi a dolgát.

Omlós marhasült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg marhafelsál
  • 4 evőkanál méz
  • fél dl borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldhagyma
  • olaj

Készítsd el a páclevet: a mézet és az ecetet keverd össze, add hozzá a megtisztított, zúzott fokhagymát, a vékonyan felkarikázott zöldhagymát, és ismét jól keverd össze, majd hagyd állni. A húst mosd meg, hártyázd le, majd jól csöpögtesd le.

A tetejét néhány helyen vékonyan vágd be, majd tedd kisebb edénybe. Öntsd rá a páclevet, és a hűtőbe téve pácold nyolc órán át. Tedd kiolajozott tepsibe, és süsd legalább másfél órán át letakarva.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Ínycsiklandó sültekKépeken a legfinomabb fűszeres húsokMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptje7 recept vacsorára 30 perc alatt 17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövény

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.