Omlós egyben sült csirke almával

Ropogós sült csirke, vajpuhára párolódott alma: különleges hétvégi fogást készíthetsz, ha van időd a konyhában pepecselni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Remek hétvégi ebéd a töltött csirke, és nem is nehéz elkészíteni, bár nem éppen gyors fogás. Az édes alma és a ropogós bőr különleges egységet alkotnak.

Megpróbálhatod más gyümölccsel is, vagy fokozhatod az ízkavalkádot aszalt gyümölcsökkel, ha úgy látod jónak.

Almás sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 egész csirke
  • egy marék rizs
  • 4 alma
  • 3 vöröshagyma
  • 3 dl húsleves
  • olaj

Az almákat hámozd meg és kockázd fel. Egy hagymát apríts fel, dinszteld meg olajon, öntsd hozzá a rizst, egy kevés ideig pirítsd, majd öntsd fel annyi húslevessel, hogy ellepje - ezt készítheted kockából is. Párold a rizst fedő alatt 20-25 percig, majd keverd bele az almát.

A csirkét mosd meg, itasd le róla a vizet, és kívül-belül kend meg vajjal. A maradék hagymát vág kockákra, keverd a rizshez, és ezzel a keverékkel töltsd meg a csirkét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Hústűvel tűzd meg, sózd meg a bőrét. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd körülbelül 40 percet alufóliával letakarva, majd vedd le róla fóliát, és pirítsd aranybarnára a bőrét.

Így főzd meg a rizst!

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük