nono

Olasz saláta: így készíts egészséges, laktató ebédet tojással és tonhallal

Az olasz saláta gyorsan elkészül, és a vonalaidra is vigyázol vele.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olasz salátában minden megvan, ami egy könnyű, mégis tápláló ebédhez vagy vacsorához kell. A zöldségek friss, zamatos ízt adnak neki, a főtt tojás és a tonhal pedig kellően eltelít.

Olasz saláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej jégsaláta
  • 1 marék olívabogyó
  • 1 kígyóuborka
  • 1 lilahagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 tojás
  • 75 ml olívaolaj
  • 1 konzerv tonhal
  • fél citrom leve
  • csipet só
  • csipet bors
  • 5 g oregánó
  • 10 g bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Főzd keményre a tojásokat 8-10 perc alatt, majd hámozd meg. Közben a tonhalról szűrd le a levét. Mosd meg a salátát és a többi zöldséget, majd karikázd fel a hagymát és az uborkát. Vágd fel cikkekre a tojást és a paradicsomot. Egy salátástál alján helyezd el a felaprított jégsalátát, az uborkát és a hagymát. Ezután rakd körbe felváltva a paradicsom- és a tojáscikkeket, majd jöhet az olívabogyó és elszórtan a tonhal. A díszítéshez használj friss bazsalikomlevelet, ha nincs kéznél, az őrölt is megteszi.

Az öntethez keverd össze az olívaolajat a sóval és a borssal, majd csorgasd hozzá a kifacsart citromlevet az oregánóval. Öntsd az öntetet a salátádra, majd fél órára tedd hűtőbe, így még finomabb lesz.

Ezt is szeretjük