5 gyümölcsös piskóta

A születésnapok pompás megkoronázása lehet egy friss gyümölcsökkel készített, könnyű sütemény. A vajas krémek helyett inkább válaszd a gyümölcsöket.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A piacok pultjai roskadoznak a csodálatosan friss és ínycsiklandozó gyümölcsöktől, ha pedig már az összes létező turmixot elkészítetted belőlük, itt az ideje, hogy a piskótáidat is megbolondítsd velük.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Nézegess képeket!

Elolvasom

Áfonyás máktorta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg darált mák
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 dl tejszín
  • 10 dkg áfonyalekvár
  • 10 dkg áfonya
  • 1 csomag zselatin

Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd ki a cukorral és körülbelül 3 evőkanál hideg vízzel. A fehérjét verd kemény habbá, és forgasd bele a cukorral kikevert sárgáját.

A lisztet keverd össze a sütőporral és a mákkal, majd ezt is finoman keverd hozzá a habhoz. A masszát öntsd kivajazott, kilisztezett tortaformába. Közepes lángon süsd 30 percig, majd hagyd kihűlni, és vágd ketté.
A tejszínt verd fel kemény habbá. A lekvárt kis vízzel és a friss gyümölccsel melegítsd meg, majd keverd a tejszínhabhoz. Készítsd el a zselatint, add a habhoz, majd kend meg vele a tortát kívül-belül.

Almás piskóta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 6 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Egy tepsit vajazz, majd lisztezz ki, az aljára szórj cukrot, és fektesd bele a hámozott almaszeleteket. A tojássárgákat keverd ki két deci vízzel és a cukorral. A fehérjéket verd fel kemény habbá, és óvatosan keverd bele a sárgájába, majd add hozzá apránként a lisztet és a sütőport. A masszát válaszd ketté, és az egyik feléhez keverd hozzá a kakaóport. Ezt öntsd rá az almakarikákra, majd öntsd a tetejére a sárga masszát is. Közepes lángon süsd tűpróbáig.

Mogyorós piskóta eperkrémmel

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg liszt
  • 2 és fél dkg étkezési keményítő
  • 2 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 4 dkg cukor
  • 90 dkg eper
  • 3 dl vaníliaízű joghurt
  • 3 dl tejszín
  • 2 tasak zselatinpor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

A tojásokat 4 evőkanál vízzel, a cukorral és egy csipet sóval keverd össze, lehetőleg kézi robotgéppel. A mogyorót, a lisztet, a keményítőt és a sütőport szintén keverd össze, majd add a masszához. Ezt öntsd a sütőpapírral kibélelt tortaformába, és süsd körülbelül 30 percig, majd hagyd kihűlni.

A zselatint a csomagoláson levő utasítás szerint készítsd el. Az eper háromnegyedét tedd egy keverőtálba, és add hozzá a joghurtot, a citrom reszelt héját és levét, a cukrot, majd ezt turmixold össze. A zselatinhoz önts fél dl vizet, forrald fel, és keverd az epres krémbe. A masszát 10 percig hagyd hűlni. A tejszínt verd kemény habbá, és amikor a krém kocsonyásodni kezd, keverd bele a tejszínt és a maradék, feldarabolt epret.
A tésztát vágd 3 részre, és oszd el a krémet, de hagyhatsz a torta tetejére is. Ha a tortaformában rakod össze a sütit, akkor biztos, hogy nem fog összedőlni. Legalább 2 órára rakd a hűtőbe.

Málnás piskótakupola

Hozzávalók:

  • 6 tojásból sütött vékony piskóta
  • 200 g málnalekvár
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 púpozott evőkanál zselatin
  • fél dl édes fehérbor
  • 15 dkg málna

A piskótát kend meg a lekvárral, tekerd fel, majd szeleteld fel. Fogj egy mély tálat, és a tekercsekkel tapétázd ki.
A tejszínt a cukorral verd kemény habbá. A zselatint főzd fel a borral, majd amikor kicsit kihűlt, keverd bele a habba, és add hozzá a málnát. Ezt a krémet töltsd bele a kupolába, és a tetejét fedd le a maradék piskótatekerccsel. Rakd a hűtőbe pár órára. A felszeletelt torta nagyon szép lesz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Rebarbaratorta

Hozzávalók:

  • 6 tojásból piskóta
  • 50 dkg megtisztított rebarbara
  • 3 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 5-10 dkg őrölt mandula
  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg vaj

Az előzőleg megpucolt és meghámozott rebarbaraszárakat vágd kis kockákra. 6 evőkanálnyi vízben keverd el a pudingport. Két-három deci vízben főzd a rebarbarát 10-15 percig a cukorral. Az elkevert pudingport add hozzá, majd hagyd az egészet kihűlni.
A tortaformában elkészített piskóta belsejét szedd ki, de hagyd meg a szélét és az alját.
Egy serpenyőben a vajat olvaszd meg, add hozzá a darált mandulát és a kiszedett piskótatésztát. Addig pirítsd, amíg szép barna színt nem kap.
A piskótát töltsd meg a rebarbarás krémmel. A tejszínből verj kemény habot a habfixálóval, ezt kend a krémre, és az egész tetejét szórd meg a kihűlt tésztamorzsával.

Ezt is szeretjük