kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Négysajtos spagetti

Villámgyors 4 sajtos spagetti
20 perc alatt összedobod

Ha így készíted a négysajtos spagettit, valódi ízkavalkádra számíthatsz. Igazi étvágygerjesztő!

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A négysajtos spagetti tavaszcsalogató: friss, színes és zamatos. Percek alatt fantasztikus fogást varázsolhatsz az asztalra. Ezt a spagettit a különböző ízvilágú sajtok teszik igazán különlegessé. Biró Sára receptjét a vegetáriánusok is imádják. 

Négysajtos, színes spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg spagetti
  • 12 aszalt paradicsom
  • 2 marék friss leveles spenót
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 10 perc, főzés: 10 perc

Elkészítés:

Tegyél fel vizet forrni, dobj hozzá két csipet sót. Ha lobog, rakd bele a spagettit. Főzd roppanósra hét-nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le. Közben önts egy serpenyőbe olívaolajat, tedd bele a zúzott fokhagymát és a jól megmosott spenótleveleket. Önts hozzá a főzővízből egy-két evőkanállal, illetve a tejszínt is add hozzá.

Rakd rá az aszalt paradicsomot, forrald fel, majd mehet hozzá a reszelt trappista és füstölt sajt. Szedd egy nagyobb edénybe a spagettit. Halmozd rá a spenótos paradicsomot. A cheddart és parmezánt csak akkor reszeld rá, amikor kínálod.

További tudnivalók:

  • Vegetáriánus

A legfinomabb 15 perces tészták

Ha sürget az idő, de szívesen ennél meleget, ezeket a fogásokat akkor is össze tudod dobni. Kattints, és válogass kedvedre!

Pizzafeltétek Giannitól

A pizza sikere nemcsak a vékony, ropogós tésztán múlik, hanem azon is, hogy mit kensz rá. Gianni elárulja kedvenc feltétei titkát, és azt hogyan lesz autentikus az olaszok nemzeti eledele.

Még nincs hozzászólás

Rakott spagetti

Ettől a rakott spagettitől mindenki tele gyomorral áll fel az asztaltól. A szakács pedig sok bókot begyűjt.
Recept

Gombás spagetti

Hétköznapra tökéletes, mert nem viszi el sok idődet, mégis finom! Friss gombából készítsd.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.