4 hipergyors, olcsó süti hétköznapra

Nem kell kisebb vagyont a boltban hagynod, ha valami finomsággal szeretnésütni. Íme, négy olcsó, de finom süti.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha gyakrabban kívánsz meg egy kis otthoni édességet, mint ahogy időd és anyagi lehetőségeid megengednék a nagy sütés-főzést, akkor ezek a receptek jelenthetik a megoldást.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Gyorsan elkészülnek, nem igényelnek drága hozzávalókat, és még finomak is.

Joghurtos piskótatészta

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt vagy kefir
  • 1 pohár cukor
  • csipetnyi só
  • 1 pohár liszt
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • fél pohár olaj
  • 20 dkg bármilyen gyümölcs

Egy tálban keverd el a joghurtot, a cukrot és a tojást, majd lassan csorgasd hozzá az olajat. Ezután dolgozd hozzá a liszttel elkevert sütőport is.

Egy közepes tepsit kenj ki vajjal, és öntsd bele a tésztát. A gyümölcsöket szeleteld fel, és forgasd kevés lisztbe, majd szórd a tésztába - így nem süllyed majd le a tepsi aljára. Közepesre előmelegített sütőben alsó, majd felső rácson 25 perc alatt süsd meg, a tetejét pedig szórd meg porcukorral.

Krémes hókocka

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál szalalkáli
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • kevés só
  • 1 tojás
  • kevés tejföl

Hozzávalók a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt

A lisztet, a szalalkálit, a sót, a cukrot, a vajat és a tojást a tejföllel gyúrd tésztává. Oszd három cipóra, nyújtsd ki mindet, és süss belőlük lapokat. A töltelékhez a tej felét forrald fel a vaníliás cukorral, majd óvatosan add hozzá a tej másik felét, amit előzőleg elkevertél a liszttel. Ha besűrűsödött, vedd le a lángról, és amíg kihűl, keverd habosra a vajat a porcukorral, majd ezt is add hozzá a vaníliás-lisztes tejhez. A krémmel ragaszd össze a lapokat, a sütemény tetejét pedig szórd meg porcukorral. Ideális vendégváró, mert a hűtőben töltött éjszaka csak javára válik.

Fahéjas sütemény

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg porcukor
  • 4 kanál méz
  • 3 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 teáskanál őrölt fahéj

Keverd el a tojást, a vajat, a mézet és a porcukrot, majd apránként add hozzá a tejet, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a fahéjat. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Őszi gyümölcsös sütemény

Hozzávalók:

  • 16 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 tojás
  • 30 dkg rétesliszt
  • különféle őszi gyümölcsök

A vajat keverd habosra a porcukorral és a tojások sárgájával. Add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, végül forgasd bele a keményre vert tojásfehérjét. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. A tetejét szórd meg a megmosott, apróra vágott gyümölcsökkel, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd készre.

Ezt is szeretjük