Néger kocka, ahogy a nagyi is süti

Garantáltan elfogy percek alatt

A tésztája omlós, a teteje puha, édes hab, ínycsiklandó csokireszelékkel a legfinomabb.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elnevezés kicsit idejétmúlt, de mindenki így ismeri. A habos, csokis négerkocka a régi családi vendégségeket idézi. Egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni, a hab például pofonegyszerű. 

Néger kocka

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A habhoz:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 tojásfehérje
  • fél citrom leve

A mázhoz:

  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 7 dkg margarin
  • 1 tábla étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vajjal verd habosra, majd csorgasd hozzá a tejet. A kakaóport keverd el a sütőporral és a liszttel, és ezt is add a krémhez. Az így kapott masszát keverd simára, majd öntsd előre kivajazott tepsibe. Előmelegített sütőben közepes lángon, elektromos sütőben 3-as fokozaton süsd 25 percig. A vége felé végezz tűpróbát. Ha a tészta nem tapad a hústűre, a süti kész, kiveheted a sütőből.

A habhoz a cukrot a tojásfehérjével és a citromlével gőz felett verd kemény habbá. Ha nem akar habosodni, adj hozzá egy csipetnyi sót, ez meggyorsítja a folyamatot, amire körülbelül 15 percet szánj. A habot kend rá a tésztára, és told vissza takaréklángon a sütőbe további 10 percre, hogy a hab szépen rásüljön. Miután kivetted a sütőből, kicsit hagyd kihűlni.

A csokimázhoz forrald fel a vizet a kakaóval és a cukorral, majd a tűzről levéve add hozzá a margarint, jól keverd el, és azonnal kend a habra. Hűtsd le, hogy a máz teljesen megszilárduljon. Kenés helyett csorgathatod is a csokikrémet, vagy ha nincs kedved a mázkészítéssel bajlódni, használj sima étcsokit, és reszeld a megszilárdult habra.

Ezt is szeretjük