kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Napóleon süti

Így készül a Napóleon süti
Az eredeti recept

A Napóleon süti igazi óriás krémes, nagyon vékony, omlós lapokkal, pompás töltelékkel, franciás könnyedséggel.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ez a fantasztikus édesség ugyanúgy meghódította Európát, mint névadója. Bár a rettegett hadvezér előtt is ismerték, és sok helyen készítették, igazán híres az elmúlt száz évben lett. Napóleon sütinek az oroszok keresztelték el. Ha nincs időd vagy kedved a leveles tészta készítéséhez, vásárolj mirelitet. 

Napóleon süti

Hozzávalók 20 szelethez:

Tészta
  • 65 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 15 cl víz
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál ecet
  • csipet só
Krém
  • 20 dkg vaj
  • 7 tojássárgája
  • 6 csésze tej
  • 2 csésze cukor
  • 1 csésze liszt
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 45 perc, pihentetés: 1 óra, sütés: 1 óra

Elkészítés:

Egy csészében keverd össze a hideg vizet és az ecetet.  A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, készíts mélyedést a közepébe, és öntsd bele a vizes elegyet. Add hozzá a tojást és a hideg, kockára vágott vajat. A masszát jól gyúrd össze. Ha a tészta sima, homogén, formálj belőle cipót, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára.

A pihentetést követően oszd a masszát annyi részre, ahány lapot sütni szeretnél. Az eredeti recept 16-ot ír, de elég a 8-12 réteg is. Lisztezett felületen nyújts 2 milliméteres lapokat, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben egyenként süsd őket aranybarnára 200 fokon, körülbelül hét-hét perc alatt.

A krémhez négy csésze tejet tégy fel forrni. A maradék tejben keverd el a tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet. Öntsd a melegedő tejhez, és addig kevergesd, amíg a krém besűrűsödik. Ha langyosra hűl, add hozzá a vajat is.

Végül állítsd össze a sütit. Ehhez egy-két lapot morzsolj egészen kis darabokra. Erre a célra a kevésbé szépek tökéletesen megfelelnek. Kezdd rétegezni, azaz minden lapot kenj meg vastagon. A tetejére is krém, arra pedig egyenletesen elosztva a tortamorzsa kerül. Legalább egy éjszakán át pihentesd a sütit hideg helyen, majd porcukorral megszórva kínáld.

További ellenállhatatlan sütik leveles tésztából

A leveles tészta nagy segítség lehet a mindig pörgő háziasszonyoknak. Rengeteg remek édességet készíthetsz belőle, íme, néhány fantasztikus recept.

Még nincs hozzászólás

Almarózsa recept

Az almarózsa amilyen mutatós, olyan finom. Minden alkalomra tökéletes, és biztos siker forrása.
Recept

Krémes, szőlős süti

Ha különlegességre vágysz, készíts gyors és finom krémes, szőlős sütit!
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.