kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Napóleon süti

Így készül a Napóleon süti
Az eredeti recept

A Napóleon süti igazi óriás krémes, nagyon vékony, omlós lapokkal, pompás töltelékkel, franciás könnyedséggel.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ez a fantasztikus édesség ugyanúgy meghódította Európát, mint névadója. Bár a rettegett hadvezér előtt is ismerték, és sok helyen készítették, igazán híres az elmúlt száz évben lett. Napóleon sütinek az oroszok keresztelték el. Ha nincs időd vagy kedved a leveles tészta készítéséhez, vásárolj mirelitet. 

Napóleon süti

Hozzávalók 20 szelethez:

Tészta
  • 65 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 15 cl víz
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál ecet
  • csipet só
Krém
  • 20 dkg vaj
  • 7 tojássárgája
  • 6 csésze tej
  • 2 csésze cukor
  • 1 csésze liszt
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 45 perc, pihentetés: 1 óra, sütés: 1 óra

Elkészítés:

Egy csészében keverd össze a hideg vizet és az ecetet.  A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, készíts mélyedést a közepébe, és öntsd bele a vizes elegyet. Add hozzá a tojást és a hideg, kockára vágott vajat. A masszát jól gyúrd össze. Ha a tészta sima, homogén, formálj belőle cipót, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára.

A pihentetést követően oszd a masszát annyi részre, ahány lapot sütni szeretnél. Az eredeti recept 16-ot ír, de elég a 8-12 réteg is. Lisztezett felületen nyújts 2 milliméteres lapokat, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben egyenként süsd őket aranybarnára 200 fokon, körülbelül hét-hét perc alatt.

A krémhez négy csésze tejet tégy fel forrni. A maradék tejben keverd el a tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet. Öntsd a melegedő tejhez, és addig kevergesd, amíg a krém besűrűsödik. Ha langyosra hűl, add hozzá a vajat is.

Végül állítsd össze a sütit. Ehhez egy-két lapot morzsolj egészen kis darabokra. Erre a célra a kevésbé szépek tökéletesen megfelelnek. Kezdd rétegezni, azaz minden lapot kenj meg vastagon. A tetejére is krém, arra pedig egyenletesen elosztva a tortamorzsa kerül. Legalább egy éjszakán át pihentesd a sütit hideg helyen, majd porcukorral megszórva kínáld.

További ellenállhatatlan sütik leveles tésztából

A leveles tészta nagy segítség lehet a mindig pörgő háziasszonyoknak. Rengeteg remek édességet készíthetsz belőle, íme, néhány fantasztikus recept.

A tökéletes piskóta receptje

A piskóta rengeteg sütemény alapja, és önmagában is isteni, de sajnos nem egyszerű az elkészítése. Nézd meg videónkat, és soha többet nem esik össze a tésztád.

Még nincs hozzászólás

Eccles recept

Az apró töltött süti nem más, mint az angolok egyik kedvenc vajas tésztájú édessége, az Eccles.
Recept

Citromos krémes

A ropogós tésztájú, gyors citromos krémessel bárkit lenyűgözhetsz. Tégy rögtön egy próbát!
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.