kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Nagyiféle fasírt receptek

Nagyiféle fasírt receptek
Gombócban és egyben

A hétvégi családi ebédek velejárója a fasírozott, melyet számtalan módon elkészíthetsz. Íme, néhány recept, ahogy a nagyi csinálná.

Forrás: Femina.hu
2010.06.09.

Ahány ház, annyi szokás, vagy akár úgy is igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi fasírtvariáció. Egyes nagyik kenyér helyett a zsemlére esküsznek, mások pirospaprikával színezik meg, megint mások panír nélkül készítik.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Ínycsiklandó sültekKépeken a legfinomabb fűszeres húsokMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptje7 recept vacsorára 30 perc alatt 17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövény

Próbáld ki mesés receptjeinket, melyeket a nagyitól lestünk el. Hidd el, segítségükkel te lehetsz a családi összejövetelek koronázatlan királynője.

Fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 4 tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors

A kenyeret áztasd vízbe, majd csavard ki alaposan, és gyúrd össze két tojással, a zúzott fokhagymával és a darált hússal. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a kezed segítségével formázz kis golyókat. Forgasd bele lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban süsd ki a golyókat.

Egyben sült fasírt kolbásszal

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 3 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál lángolt kolbász
  • vaj
  • bors

A vízbe áztatott kenyeret csavard ki. Dolgozd össze a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, illetve némi sóval, borssal. Egy őzgerincformát vajazz ki, és tedd bele a fasírt felét. A közepébe helyezd bele a kolbászt, majd a másik felét egyengesd rá a tetejére. Pici vajjal kend meg a tetejét, majd előmelegített sütőben süsd készre.

Gombás fasírtpogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 10 dkg gomba
  • 3 szelet kenyér
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • bors

Az apróra vágott hagymát az olajon dinszteld meg, majd szórd rá a finomra aprított gombát és petrezselymet. Párold meg, majd gyúrd össze a darált hússal, a kifacsart kenyérszeletekkel, egy tojással és sóval, borssal. Formázz a kezeddel közepes pogácsákat, majd forgasd meg őket tojásban és zsemlemorzsában. Végül felforrósított olajban süsd meg őket.

Tojásos fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 6 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zsemle
  • olaj
  • bors

Négy tojást főzz keményre, majd káposztareszelőn reszeld a húshoz. Add hozzá a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott fokhagymát és két tojást. Ízesítsd sóval, borssal, majd gyúrd össze. Egy jénai tálat olajjal vékonyan kenj ki, és tedd bele a húst. A tetejét kend meg olajjal, szórj rá zsemlemorzsát, és előmelegített sütőben süsd készre.

Még nincs hozzászólás
Címkék: húsételek, recept

4 hipergyors töltött és rántott hús

A hétvége általában a húsok ideje, ha viszont unod a szokásos panírt vagy tölteléket, próbáld ki ínycsiklandó receptjeinket!
Recept

4 isteni lecsó recept - A nyár slágere

Tipikus szezonétel a lecsó, amit biztosan te is sokszor készítesz a nyár folyamán. Íme, néhány gazdag változat, nehogy ráunj a sima verzióra.
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.