Mustáros-fokhagymás tarja
Ha grillpartit szervezel, a mustáros-fokhagymás tarját ne hagyd ki!
Ha kezdő vagy a grillezésben, a tarja pont neked való. Mivel elég zsíros, nem kell attól tartanod, hogy sütés közben kiszárad. Csonttal vagy csont nélkül is készítheted. Ha nincs kéznél grillsütő, megsütheted forró olajban vagy tepsiben. Tálaláskor a húst reszelt sajttal is megszórhatod.
Mustáros-fokhagymás tarja
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg tarja
- 2 dl olívaolaj
- 2 evőkanál mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- római kömény
- só
- bors
Elkészítés:
A tarját mosd meg, finoman klopfold ki. Az egy-másfél centi vastag hús az ideális. A széleket és az inas részt vágd be, így nem ugrik össze sütés közben. A páchoz zúzd össze a fokhagymát, adj hozzá pirospaprikát, köményt, sót, borsot, mustárt. Keverj olívaolajat a fűszerekhez, majd alaposan masszírozd be vele a húsokat. Fedd le, és tedd a hűtőbe. Négy-öt órát mindenképpen pácold, de egy egész napon át is érlelheted.
A húst akkor tedd grillre, ha izzik a parázs. Minél vékonyabb a tarja, annál gyorsabban kell sütni. A húsra önts a maradék pácléből. Ha az alja szép barnás színt kap, fordítsd meg. Körülbelül tíz-tíz percig süsd mindkét oldalát. Ha jobban ízlik, kellemesen kormos is lehet. Sütés után várj tíz percig, csak utána kínáld. Ha sütőben készíted, érdemes olajban néhány percig elősütni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept