kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Mustáros csirkemellcsíkok

Mustáros, pácolt csirkemellcsíkok baconben
Pofonegyszerű és pikáns

A mustáros csirkemellcsíkokkal mindig biztosra mehetsz.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Régi ízek új köntösben: a mustáros, fűszeres csirkemellcsíkok baconben megsütve igazi ínyencség. Melegen krumplipürével, friss salátával tálald, de hidegen is nagyon finom. A bacon miatt vigyázz a sózással! Biró Sára receptje akár az ünnepi asztalon is helyet kaphat.

Mustáros csirkemellcsíkok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 20 dkg bacon
  • 2 púpozott tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • lestyán
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 10 perc, pácolás: 3 óra, sütés: 15 perc

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, vágd vékony, de ne túl kis csíkokra, csepegtesd le róla a vizet, majd fűszerezd be ízlés szerint sóval, borssal. Tedd egy tálba a tejfölt, keverd el a mustárral, az olívaolajjal, szórd bele az apróra vágott fűszernövényeket. Forgasd a pácba a csirkemellcsíkokat, és lefedve tedd két órára a hűtőbe.

Közvetlenül sütés előtt tekerd körbe a csirkét baconcsíkokkal. Önts kevés zsiradékot egy serpenyőbe, és süsd meg benne a göngyölt hús minden oldalát körülbelül tíz perc alatt. Amikor a bacon megpirul, engedd fel a borral, és három-négy percig párold fedő alatt. Amikor a bor elpárolog, tálalhatod is.

Hagyományos csirkés fogások

A csirkés ételek megunhatatlanok. Ezek a legjobb klasszikus receptek, melyek generációról generációra szállnak.

Még nincs hozzászólás

Mustáros csirkemell

A mustáros csirkemell segít, hogy az étkezés emlékezetessé váljon.
Recept

Mustáros csirkemell rántva

Ha nem csak a hagyományos bundás hús jöhet szóba, próbáld ki a mustáros csirkemellet rántva.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.