kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Mustáros-chilis csirkeszárny

Mustáros-chilis csirkeszárny
Így lesz igazán ragacsos

A mustáros-chilis csirkeszárnyat hagyma- vagy krumpliágyon is megsütheted, úgy még finomabb.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ezzel a recepttel újjáértelmezed a csirkeszárny fogalmát. Hihetetlenül egyszerű, szinte semmi munka nincs vele, és fantasztikusan finom. Rizzsel, salátával, szósszal még vonzóbb. 

Mustáros-chilis csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 csirkeszárny
  • 5 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 teáskanál szárított chili
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, pácolás: 1 éjszaka, sütés: 50 perc

Elkészítés:

A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg. Ha szükséges, egy kés segítségével kapargasd le róluk a maradék szőrt vagy a tollat, a szárnyvégeket távolítsd el, sózd meg a húst. A páchoz egy zárható edényben keverd össze a mustárt, a ketchupot, a szójaszószt, add hozzá a chilit, a borsot, nyomd hozzá a fokhagymát. Jól forgasd meg a szószban a szárnyakat, zárd le, és legalább egy éjszakán keresztül hagyd a pácban.

Másnap a fűszeres húst rendezd vajjal kikent tepsibe. Fóliázd le, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Ellenőrizd többször, nehogy megégjen. A csirke körülbelül 40 perc alatt megpuhul. Akkor vedd le róla a fóliát, és süsd jó ropogósra még további tíz perc alatt.

A legízletesebb csirkés ételek

Ezekben a csirkés fogásokban az egész család az örömét leli. Nézd meg a változatos recepteket! Annyi közös mindenképpen van bennük, hogy finomak. 

Húsok bontása - szakértői tanácsok

Bár a hentes szívesen kiporciózza a húst, egy háziasszonynak nem árt tisztában lenni azzal, hogy lehet szétbontani a nagyobb nyers húsokat. Videónkból megtudhatod.

Még nincs hozzászólás

Papírban sült csirkecombok

A papírban sült csirkecombokat még különlegesebbé teheted, ha a batyuba zöldségeket is pakolsz.
Recept

Aszalt szilvás csirkecomb

Az aszalt szilvás csirkecomb hétvégére és ünnepre is tökéletes fogás. Mártással még finomabb.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.