kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Mustáros-chilis csirkeszárny

Mustáros-chilis csirkeszárny
Így lesz igazán ragacsos

A mustáros-chilis csirkeszárnyat hagyma- vagy krumpliágyon is megsütheted, úgy még finomabb.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ezzel a recepttel újjáértelmezed a csirkeszárny fogalmát. Hihetetlenül egyszerű, szinte semmi munka nincs vele, és fantasztikusan finom. Rizzsel, salátával, szósszal még vonzóbb. 

Mustáros-chilis csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 csirkeszárny
  • 5 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 teáskanál szárított chili
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, pácolás: 1 éjszaka, sütés: 50 perc

Elkészítés:

A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg. Ha szükséges, egy kés segítségével kapargasd le róluk a maradék szőrt vagy a tollat, a szárnyvégeket távolítsd el, sózd meg a húst. A páchoz egy zárható edényben keverd össze a mustárt, a ketchupot, a szójaszószt, add hozzá a chilit, a borsot, nyomd hozzá a fokhagymát. Jól forgasd meg a szószban a szárnyakat, zárd le, és legalább egy éjszakán keresztül hagyd a pácban.

Másnap a fűszeres húst rendezd vajjal kikent tepsibe. Fóliázd le, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Ellenőrizd többször, nehogy megégjen. A csirke körülbelül 40 perc alatt megpuhul. Akkor vedd le róla a fóliát, és süsd jó ropogósra még további tíz perc alatt.

A legízletesebb csirkés ételek

Ezekben a csirkés fogásokban az egész család az örömét leli. Nézd meg a változatos recepteket! Annyi közös mindenképpen van bennük, hogy finomak. 

Húsok bontása - szakértői tanácsok

Bár a hentes szívesen kiporciózza a húst, egy háziasszonynak nem árt tisztában lenni azzal, hogy lehet szétbontani a nagyobb nyers húsokat. Videónkból megtudhatod.

Még nincs hozzászólás

Mézes-mustáros csirkemell

A mézes-mustáros csirkemellet többféleképpen is elkészítheted. Ezzel a recepttel biztosra mehetsz.
Recept

Mustáros grillcsirke

A hagyományos grillcsirke a mustártól még ízletesebb lesz.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.