Mustáros-chilis csirkeszárny

Így lesz igazán ragacsos

A mustáros-chilis csirkeszárnyat hagyma- vagy krumpliágyon is megsütheted, úgy még finomabb.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezzel a recepttel újjáértelmezed a csirkeszárny fogalmát. Hihetetlenül egyszerű, szinte semmi munka nincs vele, és fantasztikusan finom. Rizzsel, salátával, szósszal még vonzóbb. 

Mustáros-chilis csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 csirkeszárny
  • 5 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 teáskanál szárított chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg. Ha szükséges, egy kés segítségével kapargasd le róluk a maradék szőrt vagy a tollat, a szárnyvégeket távolítsd el, sózd meg a húst. A páchoz egy zárható edényben keverd össze a mustárt, a ketchupot, a szójaszószt, add hozzá a chilit, a borsot, nyomd hozzá a fokhagymát. Jól forgasd meg a szószban a szárnyakat, zárd le, és legalább egy éjszakán keresztül hagyd a pácban.

Másnap a fűszeres húst rendezd vajjal kikent tepsibe. Fóliázd le, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Ellenőrizd többször, nehogy megégjen. A csirke körülbelül 40 perc alatt megpuhul. Akkor vedd le róla a fóliát, és süsd jó ropogósra még további tíz perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük