Ropogós narancsos moszkauer - A cukrászdában sem kapsz finomabbat

A népszerű tallérokat egyszerűbben elkészítheted, mint gondolnád.

Ropogós narancsos moszkauer - A cukrászdában sem kapsz finomabbat
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jó, ha mindig van a sütisdobozban édesség, hogy a váratlanul betoppanó vendégeket megkínáld vele. A moszkauer hosszú ideig eláll, tele van téli aromákkal, a csokis réteg pedig egyszerűen mesés. Egy csésze gőzölgő teával a legfinomabb.

Moszkauer recept

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 10 dkg dió
  • 5 evőkanál tejszín
  • 5 dkg cukrozott narancshéj
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg liszt

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A diót törd durvára. A vajat, a tejszínt és a cukrot keverd össze egy lábosban, és forrald fel, közben folyamatosan kevergesd. Húzd le a tűzről, és add hozzá a diót. Keverd hozzá az apró kockákra vágott narancshéjat. Szitáld bele a lisztet, és dolgozd össze.

Egy teáskanál segítségével rakd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyj bőven helyet a sütik között. Melegítsd elő a sütőt, és 180 fokon 10-12 perc alatt süsd meg. A csokit törd darabokra, és gőz felett olvaszd fel. Mártsd bele a kihűlt moszkauer alját, és úgy helyezd a rácsra, hogy a csokis fele felfelé legyen. Amikor a csoki megdermed, már eheted is! Ezt a mennyiséget két részletben tudod kisütni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük