Mogyorós-csokis gesztenyegolyó
Gyorsan kész van, nem tudod elrontani, és mindenki imádja, ez bizony a gesztenyegolyó!
Ha még sose jártál a konyhádban, ezt az édességet akkor is össze tudod dobni, semmilyen kuktamúltat nem igényel, és szerencsére nagyon finom.
A mogyoró mellett tehetsz bele diót, mandulát vagy akár tört kekszet is, mindennel nagyon finom lesz.
Mogyorós, csokis gesztenyegolyó
Hozzávalók:
- 35 dkg gesztenyemassza
- 30 dkg durvára őrölt mogyoró
- 15 dkg vaj
- 1,5 tábla magas kakaótartalmú csokoládé3
- 3 evőkanál olaj
- pár csepp rumaroma
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Tényleg nem lesz nehéz dolgod, a legbonyolultabb feladat a csoki olvasztása, de azt is sikerrel végezték már el pár millióan, így neked sem okozhat gondot. A gesztenyemasszát dolgozd össze a vajjal, majd add hozzájuk a mogyorót, és ízlésednek megfelelő mennyiségben adj hozzájuk rumaromát is. Ha szépen összeálltak masszává, készíts belőle kis golyókat, majd körülbelül 20 percre tedd őket a hűtőbe.
Amikor ez letelt, olvaszd fel gőz felett a csokoládét az olaj társaságában, majd mártsd meg benne a golyókat, tedd őket egy műanyag tálra, és ha mind kész van, rakd egy kicsit a hűtőbe, hogy szépen megdermedjen rajtuk a csokoládé.
A legjobb és legfinomabb hazai édességek
Összegyűjtöttük neked a magyar konyha legjobb desszertjeit, nézd át őket, aztán süsd meg te is a kedvencedet!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- kakaó
A házi vaníliás karika receptje
- csokoládé
- mandula
Isteni csokis süti
- kakaó
- reggeli