Puha mogyorókrémes piskótatekercs
Igazán megérdemled, hogy ezzel a mogyorókémes piskótatekerccsel kényeztesd magad!
Ennek a mogyorókrémes piskótatekercsnek az elkészítésében a tészta feltekerése az egyetlen, ami nehézséget okozhat. Néhány trükkel azonban ezt is könnyedén meg tudod oldani. Ha marad krém, a tészta tetejére is kenhetsz belőle.
Mogyorókrémes piskótatekercs
Hozzávalók 15 szelethez
Piskótához
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- fél zacskó sütőpor
Töltelékhez
- 2 dl tejszín
- 10 dkg mogyorókrém
Elkészítés:
Készíts a hagyományos módon piskótatekercset. A fehérjét egy csipet sóval verd nagyon keményre. Akkor jó, ha már megáll a habverőn, majd fokozatosan add hozzá a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojást, végül pedig lassan, óvatosan a sütőporos lisztet. Ekkor már csak fakanállal keverd. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe. Arra ügyelj, hogy 5-6 centinél ne legyen vastagabb a tészta, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt.
Ha a piskótát túlsütöd, kiszárad, nem tudod szépen feltekerni. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy éles konyhai eszközt a sütibe, és ha nem marad rajta semmi, amikor kihúzod, a tészta elkészült. Vedd ki a piskótát, szedd le róla a sütőpapírt, és még melegen, enyhén nedves konyharuha segítségével, szorosan tekerd fel. Így biztosan nem törik meg. Utána hagyd a tésztát kihűlni.
Közben készítsd el a tölteléket. A mogyorókrémet olvaszd fel kis lángon, öntsd hozzá tejszínt, és kend meg vele a kihűlt, lecsavart piskótát. Utána ismét tekerd fel, és szeletelés előtt még legalább 30 percre tedd a hűtőbe. A tetejére tálalás előtt szórj porcukrot.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept