Omlós sajtos perecek

Nem bírod abbahagyni

Az egyik legfinomabb sós rágcsa, amit valaha kóstoltál. Szinte biztos, hogy a miniperecek már a sütés napján elfogynak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ilyen finom miniperceket a boltban sem kapsz. A tetejüket megszórhatod sóval, kömény- vagy szezámmaggal. Perecszaggatóval pedig a sziszifuszi munkát is megúszhatod. Kard Éva ropogtatnivalója jól zárható dobozban sokáig eláll.

Mini perecek

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a vajjal, add hozzá sütőport, a reszelt sajtot és a sót. Jól keverd össze, majd fokozatosan dolgozd bele a tejfölt, és gyúrd össze. Annyi tejfölt rakj hozzá, hogy jól tudd nyújtani, de ne legyen túl lágy. Letakarva tedd a tésztát 30 percre a hűtőbe. 

Pihentetés után nyújtsd vékonyra, körülbelül 5 milliméteresre, és perecszaggatóval szúrd ki. A perecek tetejét kend meg a felvert egész tojással, hogy szép pirosak legyenek, majd szórd meg ízlés szerint sóval és sajttal. Előmelegített sütőben, légkeverésen 150 fokon körülbelül tíz perc alatt süsd őket szép pirosra.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük