Így hasznosítsd a megmaradt tojásfehérjét
A mini Pavlova-torták kívül ropogósak, belül nagyon puhák.
Egy ausztrál szálloda főszakácsa kreálta ezt a szemkápráztató tortát 1935-ben, a világhírű balerina, Anna Pavlova tiszteletére. A különleges desszert ismét virágkorát éli. A mini Pavlova-tortákhoz bármilyen savanykás gyümölcs passzol. Ha szereted a habcsókot, Farkas Bernadett receptjét is imádni fogod.
Mini Pavlova-torták
Hozzávalók 6 darabhoz
- 20 dkg tejszín
- 15 dkg cukor
- 3 tojásfehérje
- 1 bögre gyümölcs
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál keményítő
- 1 teáskanál ecet
- 1 rúd vanília
- csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd lágy habbá. Add hozzá a vizet, és addig keverd, míg a hab újra összeáll. Kanalanként mehet hozzá a keményítővel elkevert cukor, végül pedig az ecet. Akkor jó, ha kemény, fényes a hab, és csúcsos lesz, ha belenyúlsz.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend át olajjal, rendezd a masszát hat kupacba, egymástól körülbelül hét centi távolságra. Szépen simítsd el mindegyik tetejét és oldalát, told a sütőbe, majd 150 fokon 50-60 percig süsd. Ha a minitorták szárazak, a kérgük pedig kemény, kapcsold ki a sütőt, és nyitott ajtónál hagyd bent addig a tortákat, amíg kihűlnek. Ne lepődj meg, ha a sütik a pihentetést követően kissé összeesnek. A habcsókokat rakd lapos tálakra, kanalazz mindegyikre kemény habbá vert tejszínt, majd szórd meg gyümölcsökkel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept