Ragacsos mézes-mustáros csirke
A mézes-mustáros csirke hihetetlenül zamatos, pikáns fogás. Ezzel bárki előtt felvághatsz.
A mézes-mustáros csirkét rengeteg módon készítheted, csípősen, tejszínesen, krumplival. Ám mind közül ez az egyik legjobb változat. Mellből is finom, de combból talán még ízletesebb. Jó, ha már a sütés előtti este bepácolod a húst.
Mézes-mustáros csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkecomb
- 5 evőkanál mustár
- 5 evőkanál méz
- 2 fej vöröshagyma
- balzsamecet
- bors
- só
- kakukkfű
- olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg. Keverd össze egy zárható edényben a mustárt, a mézet és a balzsamecetet. Forgasd meg benne alaposan a húsokat, majd lefedve tedd a hűtőbe. Hagyd a pácban legalább egy órán keresztül.
A hagymát pucold meg, karikázd fel. A húst a páclével együtt borítsd egy tepsibe. Rakd rá a hagymát, locsold meg kevés olajjal. Sózd, borsozd, szórd meg a kakukkfűvel. Fedd le a tepsit alufóliával, told előmelegített sütőbe, és süsd 190 fokon körülbelül 35 percig. Utána vedd le róla az alufóliát, és hagyd még 10-15 percig sülni. Közben fordítsd át a combokat, hogy mindenhol jó ropogósak legyenek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept