Mézes-citromos pácban érlelt csirkecomb

Jó ropogós lesz a bőre

A mézes-citromos csirkecombot hétköznapra is bevetheted, csak egy nappal korábban pácold be.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a csirkecombok a rendelkezésedre állnak, és már csak az a kérdés, hogy mivel pácold be őket, akkor próbáld ki a mézes-citromos keveréket. Nem kell attól tartanod,  hogy a hús édeskés lesz. A fűszerek remekül összeillenek, és a csirkecomb nagyon finomra és szaftosra sül. Kard Éva receptjét bátran kipróbálhatod.

Mézes-citromos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 csirkecomb
  • 2 dl méz
  • 2 citrom
  • 1 dl étolaj
  • őrölt bors
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Ízlés szerint sózd, szórd meg őrölt borssal, és hagyd legalább fél órát állni. Az egyik citrom levét facsard ki, add hozzá a mézet, az olajat, ízlés szerint a bazsalikomot, és keverd alaposan össze. Rakd a combokat a pácba, majd egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják a húst.

Sütés előtt még forgasd meg a csirkét a mézes-citromos keverékben, majd rakd a tepsibe. A másik citromot vékonyan szeleteld fel, és tedd a combokra a citromkarikákat. Öntsd rá a visszamaradt pácot, majd fedd le a tepsit egy fóliával. Told előmelegített sütőbe, és körülbelül egy óra alatt párold puhára a húst 160 fokon. Ezután vedd le a fóliát, majd süsd szép pirosra 15-20 perc alatt. A párolási idő függ a combok méretétől is. Tálaláskor helyezd tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerinti körettel kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük