kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

5 méregtelenítő recept

5 méregtelenítő recept
Finom és könnyű

Hús nélkül is változatossá tudod tenni az étrended. A zöldségek segítenek tehermentesíteni a szervezetedet, a sok vitamin a szépségednek sem árt, sőt!

Szerző: Kovács Tímea
Forrás: Femina.hu

Zöldséges serpenyős burgonya

Hozzávalók:

  • 600 g apró szemű burgonya
  • 1 teáskanál kömény
  • 250 g sárgarépa
  • 205 g mélyhűtött zöldborsó
  • 250 g póréhagyma
  • 4 evőkanál vaj
  • 250 g gomba
  • fél teáskanál bors
  • 125 g sovány túró
  • 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem
A burgonyát és a köményt tedd fel főni annyi vízzel, hogy ellepje. Forrald fel, és gyengén forrásban lévő vízben főzd meg. A sárgarépát hámozd meg, és szeleteld fel. A zöldborsót hideg vízzel öblítsd le, hogy felengedjen. A póréhagymát mosd meg, szárítsd meg, és vágd vékony szeletekre. A vajat olvaszd meg, a sárgarépát tedd bele, és fedő alatt 5 percig párold. A gombát mosd meg, szárítsd meg, és szeleteld fel. A zöldséget és a gombát add a sárgarépához, fűszerezd meg, és fedő alatt 7 percig párold. A burgonyáról öntsd le a vizet, hideg vízzel öblítsd le, hámozd meg, szeleteld fel, és add a zöldséghez. A túrót a tejszínnel keverd habosra, és add hozzá az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsd, és külön tárold.

Almás párolt káposzta

Hozzávalók:

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 2 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl víz
Az almát vágd szeletekre, a hagymát félkarikákra. A savanyú káposztát mosd meg, nyomkodd ki. Az olajat és a hagymát rakd tűzálló tálba, majd körülbelül két percig a sütőben fonnyaszd. Ezután tedd rá a káposztát, az almát, öntsd fel vízzel, és letakarva 8-9 percig párold. Ha elkészült, pihentesd, ízlés szerint sóval ízesítsd.

Joghurtos cékla

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 2 dl joghurt
  • 3 dkg ecetes torma
  • 1 csomag metélőhagyma
  • törött bors
A céklát kefével gondosan sikáld meg, mosd meg. A tisztított céklát villával szurkáld meg, majd süsd 16-18 percig. Hámozd meg, majd vágd fel 2-3 milliméter vastag szeletekre. A joghurtot a finomra vágott metélőhagymával, a vöröshagymával, a reszelt tormával keverd össze. Keverd bele a szeletelt céklát, ízesítsd sóval, törött borssal, majd a hűtőben 6-8 órát érleld.

Mézes fejes saláta

Hozzávalók:

  • 1 nagy vagy 2 kicsi fej saláta
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál méz
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg krémtúró
  • egy kevés tej
  • őrölt fehérbors
A salátát leveleire szedve mosd meg, szikkaszd meg, majd kisebb darabokra tépve hűtsd jégbe. A tojássárgájához vékony sugárban csorgatva keverd hozzá a mézet, utána a citromlevet, végül a túrót. Annyi tejjel hígítsd, hogy közepes sűsűségű mártást kapj, és sóval, fehérborssal ízesítsd. Jégbe hűtve, közvetlenül tálalás előtt öntsd a salátára.

Bolgár saláta

Hozzávalók:

  • 4 zöldpaprika
  • 4 fej paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 uborka
  • borecet
  • olaj
A zöldpaprikát vágd csíkokra, a paradicsomot kockákra, az uborkát alaposan megmosva, héjával együtt késfok nagyságúra szeleteld fel. A megtisztított hagymát először vágd félbe, majd hajszálvékonyan szeleteld fel. Az egészet keverd össze, kevés ecettel és olajjal bőven öntözd meg, és legalább egy óra hosszan hagyd állni.
Hagyma: így aprítsd és pirítsd

Biztosan te is elhűlve nézed, ahogyan a profi szakácsok szeletelik a hagymát. Ha nem is leszel olyan gyors, a technikát elsajátíthatod Kiss Sándor cheftől.

Még nincs hozzászólás

Cukkinis fasírt

Ez a fasírt a hagyományosnál egészségesebb, az íze viszont legalább olyan jó. Próbáld ki cukkinivel, nem fogsz csalódni.
Recept

Házi csalamádé

A házi csalamádé igazi vitaminbomba. Rögtön fogyaszthatod, de télre is elteheted.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.