kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

5 méregtelenítő recept

5 méregtelenítő recept
Finom és könnyű

Hús nélkül is változatossá tudod tenni az étrended. A zöldségek segítenek tehermentesíteni a szervezetedet, a sok vitamin a szépségednek sem árt, sőt!

Szerző: Kovács Tímea
Forrás: Femina.hu
2008.04.10.

Zöldséges serpenyős burgonya

Hozzávalók:

  • 600 g apró szemű burgonya
  • 1 teáskanál kömény
  • 250 g sárgarépa
  • 205 g mélyhűtött zöldborsó
  • 250 g póréhagyma
  • 4 evőkanál vaj
  • 250 g gomba
  • fél teáskanál bors
  • 125 g sovány túró
  • 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem
A burgonyát és a köményt tedd fel főni annyi vízzel, hogy ellepje. Forrald fel, és gyengén forrásban lévő vízben főzd meg. A sárgarépát hámozd meg, és szeleteld fel. A zöldborsót hideg vízzel öblítsd le, hogy felengedjen. A póréhagymát mosd meg, szárítsd meg, és vágd vékony szeletekre. A vajat olvaszd meg, a sárgarépát tedd bele, és fedő alatt 5 percig párold. A gombát mosd meg, szárítsd meg, és szeleteld fel. A zöldséget és a gombát add a sárgarépához, fűszerezd meg, és fedő alatt 7 percig párold. A burgonyáról öntsd le a vizet, hideg vízzel öblítsd le, hámozd meg, szeleteld fel, és add a zöldséghez. A túrót a tejszínnel keverd habosra, és add hozzá az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsd, és külön tárold.

Almás párolt káposzta

Hozzávalók:

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 2 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl víz
Az almát vágd szeletekre, a hagymát félkarikákra. A savanyú káposztát mosd meg, nyomkodd ki. Az olajat és a hagymát rakd tűzálló tálba, majd körülbelül két percig a sütőben fonnyaszd. Ezután tedd rá a káposztát, az almát, öntsd fel vízzel, és letakarva 8-9 percig párold. Ha elkészült, pihentesd, ízlés szerint sóval ízesítsd.

Joghurtos cékla

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 2 dl joghurt
  • 3 dkg ecetes torma
  • 1 csomag metélőhagyma
  • törött bors
A céklát kefével gondosan sikáld meg, mosd meg. A tisztított céklát villával szurkáld meg, majd süsd 16-18 percig. Hámozd meg, majd vágd fel 2-3 milliméter vastag szeletekre. A joghurtot a finomra vágott metélőhagymával, a vöröshagymával, a reszelt tormával keverd össze. Keverd bele a szeletelt céklát, ízesítsd sóval, törött borssal, majd a hűtőben 6-8 órát érleld.

Mézes fejes saláta

Hozzávalók:

  • 1 nagy vagy 2 kicsi fej saláta
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál méz
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg krémtúró
  • egy kevés tej
  • őrölt fehérbors
A salátát leveleire szedve mosd meg, szikkaszd meg, majd kisebb darabokra tépve hűtsd jégbe. A tojássárgájához vékony sugárban csorgatva keverd hozzá a mézet, utána a citromlevet, végül a túrót. Annyi tejjel hígítsd, hogy közepes sűsűségű mártást kapj, és sóval, fehérborssal ízesítsd. Jégbe hűtve, közvetlenül tálalás előtt öntsd a salátára.

Bolgár saláta

Hozzávalók:

  • 4 zöldpaprika
  • 4 fej paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 uborka
  • borecet
  • olaj
A zöldpaprikát vágd csíkokra, a paradicsomot kockákra, az uborkát alaposan megmosva, héjával együtt késfok nagyságúra szeleteld fel. A megtisztított hagymát először vágd félbe, majd hajszálvékonyan szeleteld fel. Az egészet keverd össze, kevés ecettel és olajjal bőven öntözd meg, és legalább egy óra hosszan hagyd állni.

Még nincs hozzászólás

Sült alma recept

A sült almánál egyszerűbb desszert viszonylag kevés létezik, ahogyan illatosabb és finomabb is, próbáld ki bátran, és élvezd a zamatát!
Recept

Minestrone recept

Zöldség zöldség hátán, sok-sok illatos fűszerrel és némi vízzel főzve, ez a minestrone, az olaszok kedvenc zöldséglevese.
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.