A hagyományos meggyleves receptje

Igazi nyári hűsítő

A kánikulában nem is kell más ebédre, csak egy nagy tányér jéghideg meggyleves.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ugyan egy kicsit kell állnod a tűzhely mellett, a lábos felett, de ennyi áldozatot még pont bevállalhatsz azért, hogy pár óra múlva a hűtőből már bármikor elővehesd a hűsítő meggylevest.

Ha tobzódni szeretnél az élvezetekben, tálaláskor szedj a hideg levesbe egy gombóc vaníliafagyit, és tegyél rá egy levélke mentát.

Meggyleves

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 4 evőkanálnyi cukor
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • 1 kis marék szegfűszeg
  • 2-3 db csillagánizs
  • 1 kanál liszt
  • 1 csapott evőkanálnyi fahéj
  • 1 citrom
  • 1 csipet só
  • víz

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A gyümölcsöket mosd át jó alaposan, magozd ki őket, majd tedd egy mélyebb lábasba, és öntsd fel vízzel, nagyjából kétszer annyival, mint amennyi gyümölccsel készíted, de ha sűrűbb levest szeretnél, akkor másfél liter is elég, ha pedig hígabbat, akkor akár két és fél liternyit is használhatsz.

Ha felöntötted, jöhetnek hozzá a fűszerek - teatojásban - a sóval együtt, majd közepes lángon főzd addig, amíg fel nem forr.

Ha felforrt, vedd kisebbre a lángot, a tejszínt keverd simára a liszttel, szedj hozzá pár kanálnyit a levesből, keverd el, majd ezt a tejszínes-lisztes keveréket add a leveshez, sűrítsd be vele. Ha ezzel kész vagy, már csak le kell hűtened a levest.

Meggyleves után meggyes süti

Ha szezon van, hát szezon van, a kissé fanyar gyümölcsöt nem lehet megunni, és minden változatban finom.

A legfinomabb meggyes sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük