A legfinomabb meggyes piskóta receptje

Így nem süllyed a meggy az aljára

A zamatos meggy a legegyszerűbb sütit is ellenállhatatlanná teszi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Meggyes piskóta

Hozzávalók 6 személyre

  • 30 dkg búzafinomliszt
  • 30 dkg meggy
  • 30 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat, majd a sárgákat keverd habosra a porcukorral. Adagold hozzá szép fokozatosan a meleg vizet. Ezt követően szitáld át a lisztet, keverd össze a sütőporral, és részletekben dolgozd a tojásos masszához.

Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojások fehérjét, majd forgasd könnyed mozdulatokkal a tésztához. Ilyenkor már ne használj gépi habverőt, így a massza biztosan nem törik meg.

A tésztát öntsd egyenletesen kizsírozott, kilisztezett tepsibe. Végül pedig potyogtasd sűrűn egymás mellé, a süti tetejére a lisztbe forgatott, magozott meggyszemeket. Így nem süllyednek majd az aljára.

Tedd a masszát előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 perc alatt süsd aranybarnára. Az ajtót ne nyitogasd legalább 20 percig, mert akkor a tészta összeeshet. Tűpróbával ellenőrizd, hogy mindenhol átsült-e a piskóta. Szúrd bele, és ha a tűn nem marad semmi, elkészült az isteni sütemény. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük