Csokis, krémsajtos márványos brownie - Mérleg sem kell hozzá!

A világ legegyszerűbb sütije, mégis látványos, finom, és ahogy elolvad a csoki a szádban...

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémsajtos réteggel dúsított márványos brownie hihetetlenül puha, krémes. Abban biztos lehetsz, hogy nem csak egyszer fogod elkészíteni. Vigyázz, nagyon veszélyes süti: annak ellenére, hogy tömény, nem tudod abbahagyni.

Márványos brownie

Hozzávalók 24 szelethez

  • 125 g étcsokoládé
  • 125 g vaj
  • 2 tojás
  • 3/4 bögre cukor
  • 1/2 bögre liszt
  • csipet só

Krémsajtos masszához

  • 250 g natúr sajtkrém
  • 1/4 bögre cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A csokis masszához a magas kakaótartalmú étcsokit és a vajat vízgőz felett olvaszd össze. Ha egy kicsit hűl, add hozzá a tojást, a cukrot, a lisztet és a csipet sót. Addig keverd, amíg homogén nem lesz. A krémsajtos masszához a cukrot, a sajtkrémet, a vaníliakivonatot és a tojást robotgéppel dolgozd simára.

Egy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel. Előbb a csokis elegy kétharmadát öntsd bele, majd arra tedd a krémsajtos masszát. A tetejére kanalazd a megmaradt csokis mixet. Egy villa vagy hurkapálca segítségével a felső réteget kevergesd márványosra. Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg 20-25 perc alatt. Akkor jó, ha a külseje megszilárdul, de a közepe lágy marad. Ha kihűl, vágd kis kockákra, és szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük