Így lesz tökéletes a marhapörkölt bográcsban

Ha szereted a magyaros ételeket, a zaftos húsokat, akkor ezt a receptet feltétlenül ki kell próbálnod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bográcsos marhapörkölt a kerti partik, baráti beszélgetések, hétvégi étkezések igazi sztárja. Ha unod már, hogy mindig a konyhában kell sütnöd, főznöd, vedd elő a bográcsot. Garantáljuk, hogy a pörkölt sokkal ízletesebb lesz, mint ha a tűzhelyen készítenéd.

Marhapörkölt bográcsban recept

Hozzávalók 8 személyre

  • 3 kg marhalábszár
  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 40 dkg sertészsír
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 2 nagyobb paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 evőkanál só
  • 2 evőkanál bors
  • 4 evőkanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a húst körülbelül kétszer két centis darabokra, majd a hagymát és a zöldségeket darabold fel. Tedd a zsírt a bográcsba. Ha elolvad, mehet bele a vöröshagyma, kicsit később a fokhagyma, majd párold üvegesre. Közben többször kevergesd meg. Ne lepődj meg, ha a hagyma csak 20 perc múlva lesz jó.

Add hozzá a felkockázott marhahúst, és kevergesd fehéredésig. Ezt követően sózhatsz, borsozhatsz, mehet bele az őrölt pirospaprika is. Majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Arra folyamatosan ügyelj, hogy ne legyen se túl kicsi, se túl nagy a tűz.

Körülbelül egy óra elteltével, ha a marha félig már puha, tedd a bográcsba a paprikát és a paradicsomot.
Néha kevergesd meg. Mielőtt már majdnem teljesen kész a pörkölt, öntsd hozzá a száraz vörösbort, és hagyd, hadd rotyogjon még egy kicsit. A hús körülbelül két óra alatt puhul meg. 

 

Ezt is szeretjük