Így lesz tökéletes a marhahúsleves - A nagyi egyik kedvenc receptje
Ha igazi békebeli ízekre vágysz, főzz aranyló, gazdag és laktató marhahúslevest!
A jól elkészített, gyöngyöző marhahúsleves a megfázós, influenzás időszakban felér egy erős gyógyszerrel. Fontos, hogy csak akkor vállalkozz rá, ha van időd, mert legalább három óráig rotyognia kell lassú tűzön.
Marhahúsleves receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg marhalábszár
- 80 dkg vegyes leveszöldség
- 60 dkg ritka csont
- 12 szem bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- só
Elkészítés:
A húst alaposan mosd meg, ha szükséges, darabold fel. A zöldségeket pucold meg, és szeleteld hasábokra. A petrezselymet és a paradicsomot is gondosan mosd meg. A csontot és a húst legalább három liter vízben tedd fel főni. Időközben a habot, kisebb szűrővel szedegesd le róla. Ezután add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, majd ízlés szerint sózd meg.
Lassú tűzön, fedő nélkül főzd körülbelül fél óráig, majd tedd bele a leveszöldségeket, a paradicsomot és a zöldpaprikát is. Továbbra se rakd rá a fedőt. Ha minden puha, a húsba is könnyen beleszalad a kés, óvatosan szedd ki a zöldségekkel együtt. Hagyd leülepedni a levest, utána szűrd csak át másik edénybe. Arra figyelj, hogy főzés közben véletlenül se keverd meg, mert zavarossá válhat. A húslevesekhez még egy jó tanács: soha ne főzd bele a levesbe a tésztát, mert így tovább eláll.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept