kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Marhahúsleves

A klasszikus vasárnapi marhahúsleves receptje
Legalább eddig főzd, hogy finom legyen

Erre a marhahúslevesre senki nem mondja, hogy nem szereti.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A vasárnapi és az ünnepi menük kedvence, a levesek királynője. Igazán tápláló, a megfázásos, náthás időszakban és a mínuszokban különösen jólesik.  A marhahúslevesnek csak akkor állj neki, ha van legalább három-négy szabad órád.

Marhahúsleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg marhahús
  • 40 dkg ritka csont
  • 40 dkg vegyes leveszöldség
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 krumpli
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál egész bors
  • 5 dkg cérnametélt

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, főzés: 3 óra

Elkészítés:

A húst és a csontot mosd meg, és vágd három-négy darabra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg. A zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. A kelkáposztát, a petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot elég megmosni.

A csontot és a húst tedd egy nagyobb fazékba, önts rá 3 liter hideg vizet. Forrald fel, majd egy merőkanállal szedegesd le a habját. Tedd bele egészben a hagymát, a fokhagymát, a borsot, valamint kevés sót. Főzd fedő nélkül kis lángon fél órát.

Utána add a leveshez a zöldségeket és a csokorban hagyott petrezselymet, majd fedő nélkül főzd puhára a húst és a zöldségeket három, három és fél óra alatt. A tésztát külön vízben főzd meg. A levest szűrd le, szedd nagy tálba, és tedd hozzá a tésztát. A zöldséget és a marhahúst rakd külön tálba.

A legfinomabb levesbetétek

Különleges, új betéttel is kipróbálnád a levest? Összegyűjtöttük a legjobb recepteket. Inspirálódj, és vesd be az egyiket már a következő főzéskor.

Még nincs hozzászólás

Isteni, kalóriaszegény krémlevesek

Már formába hoztad magad, és szeretnéd is megőrizni az alakod? Akkor próbáld ki krémleveseinket, és büntetlenül egyél egy jót!
Recept

4 gazdag bableves receptje

Bár a nagy hidegnek egyelőre vége, még mindig jólesik egy finom, gőzölgő leves. Próbáld ki remek receptjeinket, hogy felmelegedve várhasd a tavaszt.
Recept
Főzőiskola

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.