Mit kezdj egy szelet marhahússal?

3 jól bevált recept, tippekkel

Kiszárad? Kemény lesz, mint a cipőtalp, de legalább íztelen? Ezekkel biztosan nem fogsz mellé!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A marhahúsból készült fogások egyik alapvetése, hogy csak akkor érdemes ezzel a kérdéssel foglalkoznod, ha sikerült jó minőségű húsra szert tenned, ha ez megvan, akkor már nagy gond nem lehet.

Friss salátával, jól sikerült krumplipürével tálalva a legjobbak.

Hagymás rostélyos

Hozzávalók:

  • 4 szép szelet hátszín vagy rostélyos
  • ízlés szerint mustár - 2-3 evőkanálnyi bőven elég
  • só, frissen őrölt bors
  • 1-2 fej hagyma
  • liszt a hagymák panírozásához
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

35 perc + a pácolás ideje.

Elkészítés menete:

Az igazán finom marhahúst nem kell agyonfűszerezni, hiszen maga az alapanyag olyan ízletes, hogy hiba volna azt elnyomni. A húsokat nagyon finoman ütögesd meg a klopfolóval, majd ejts oldalukon néhány félcentis vágást, hogy sütés közben ne púposodjanak fel.

Ezután őrölj rájuk friss borsot, és kend meg egyik oldalukat egy kis mustárral és olajjal, majd egy dobozban tedd el őket pácolódni. Amikor letelt az erre szánt idő, először a hagymákat forgasd meg lisztben, majd bő olajban süsd őket ropogósra, aztán szűrd le az olajukat, és egy vékony rétegnyiben süsd mindkét oldalukat négy-öt percig közepes lángon, majd tálald.

Marhasült sütőben

Hozzávalók:

  • 1 kilónyi szép marhacomb
  • zöldfűszerek - oregánó, kakukkfű, bazsalikom - ízlés szerint
  • só, frissen őrölt bors
  • egy jó diónyi vaj
  • olaj

Elkészítés ideje:

Hét óra.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Elkészítés menete:

Igen, nem tévedés, ez egy borzasztó lassan elkészülő étel, ám az íze felülmúlhatatlan.

A húst tisztogasd meg alaposan, majd a fűszereket keverd el a vajjal, és kenegesd be ezzel mindenhol jó alaposan. Ezután fedd le, és hagyd egy éjjelt állni. Ha letelt ez az idő, vékony olajon egy serpenyőben pirítsd fehérre a hús minden oldalát. Aztán egy tűzálló edénybe állítsd be, öntsd rá a serpenyőben keletkezett szaftot, és 90 fokra előmelegített sütőben süsd öt-hat órán át. Amint ez letelt, zárd el a tűzhelyet, várj egy fél órát, majd fogyaszd el a zamatos fogást. 

Klasszikus steak

Hozzávalók:

  • 2 szép, vastag szelet marhahús  - ez lehet vesepecsenye, de comb vagy karaj is, amiből sikerült szépet szerezni
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A legegyszerűbb ételek gyakran a legfinomabbak is. Így van ez a steakkel is, amit roppant könnyű elrontani, de tökéletesre sütni sem nehéz.

Végy egy serpenyőt, rakd a tűzhelyre, forrósíts benne nagyon vékony réteg olajat, majd ha már egészen forró, tedd rá a húst. Pirítsd minden - ez négy! - oldalát másfél-másfél percig. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és amikor letelt a serpenyős sütés ideje, tűzálló tálban még dugd be nyolc percre. Fűszerezni csak utólag kell, így biztosan megmarad a hús zamatának minden fontosabb része.

Isteni köretek a lakoma mellé

Változatosak és ínycsiklandóak.

7 különleges köret, ha unod a sima rizst és krumplit

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

csontleves lead
  • zöldség
  • sárgarépa

Így készül a csontleves

Ezt is szeretjük