Fűszeres mandulás süti százéves recept alapján

Több generáció kedvence volt ez a mandulás süti. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Karácsony körül az ünnep fűszereivel is feldobhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a kevert sütik decemberi ásza, íze és illata már a közelgő karácsonyt idézi. Ezzel azok is megbirkóznak, akik nem mozognak otthonosan a konyhában. A mandulás sütit megszórhatod porcukorral vagy mandulaforgáccsal is.

Mandulás süti

Hozzávalók 16 szelethez

  • 20 dkg őrölt mandula
  • 17 dkg vaj
  • 17 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1.5 dl natúr joghurt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál mandulakivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a szoba-hőmérsékletű vajat, és gépi habverő segítségével jól keverd össze a cukorral. Add hozzá egyesével a tojásokat, majd a joghurtot, a mandulaaromát, és alaposan dolgozd össze. Fokozatosan rakd hozzá a darált mandulát, valamint a sütőporral és a fahéjjal elegyített lisztet. Ekkor már csak óvatosan, fakanállal keverd.

Egyengesd a masszát egy vajjal kikent, közepes méretű sütőformába, és tedd 160 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 40 perc alatt süsd meg. Mielőtt kiveszed, végezz tűpróbát. Ha egy hegyes eszközt beleszúrsz a tésztába, és azt üresen húzod ki, a süti elkészült. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük