Roppanós házi mandulás keksz

Ezzel nem lesz sok macera

A villámgyorsan összedobható mandulás keksszel tele lesz a sütisdobozod, hisz nagyon kiadós.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a csodás mandulás kekszet amaretti néven is ismerheted, az olaszok egyik kedvence. Nagyon hasonlít a habcsókhoz, de még annál is finomabb. Ha eddig a boltit vásároltad, mostantól inkább készítsd el saját magad. A kekszek alját csokiba is márthatod.

Mandulás keksz

Hozzávalók 60 darabhoz

  • 34 dkg cukor
  • 34 dkg őrült mandula
  • 14 dkg liszt
  • 4 tojásfehérje
  • 3 cl mandulalikőr
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban verd nagyon keményre a tojásfehérjét egy csipet sóval. Ha meg sem mozdul az edényben, keverd hozzá a cukrot, majd óvatosan forgasd hozzá az őrölt mandulát. Öntsd hozzá az amaretto likőrt, de ezt helyettesítheted mandularomával is. Addig keverd, amíg a massza homogén lesz.

Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral. A masszából egy evőkanál segítségével készíts kis halmokat egymástól körülbelül öt centire. Azért ne közelebb, mert sütés közben a kekszek még nőnek. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 15 perc alatt süsd aranybarnára. Utána hagyd a sütőrácson kihűlni, majd rakd zárható dobozba.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük