kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Mandulás keksz

Roppanós házi mandulás keksz
Ezzel nem lesz sok macera

A villámgyorsan összedobható mandulás keksszel tele lesz a sütisdobozod, hisz nagyon kiadós.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ezt a csodás mandulás kekszet amaretti néven is ismerheted, az olaszok egyik kedvence. Nagyon hasonlít a habcsókhoz, de még annál is finomabb. Ha eddig a boltit vásároltad, mostantól inkább készítsd el saját magad. A kekszek alját csokiba is márthatod.

Mandulás keksz

Hozzávalók 60 darabhoz:

  • 34 dkg cukor
  • 34 dkg őrült mandula
  • 14 dkg liszt
  • 4 tojásfehérje
  • 3 cl mandulalikőr
  • csipet só

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

Egy tálban verd nagyon keményre a tojásfehérjét egy csipet sóval. Ha meg sem mozdul az edényben, keverd hozzá a cukrot, majd óvatosan forgasd hozzá az őrölt mandulát. Öntsd hozzá az amaretto likőrt, de ezt helyettesítheted mandularomával is. Addig keverd, amíg a massza homogén lesz.

Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral. A masszából egy evőkanál segítségével készíts kis halmokat egymástól körülbelül öt centire. Azért ne közelebb, mert sütés közben a kekszek még nőnek. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 15 perc alatt süsd aranybarnára. Utána hagyd a sütőrácson kihűlni, majd rakd zárható dobozba.

Ropogós teasütemények

Ha szeretsz kekszet ropogtatni a teád vagy a kávéd mellé, esetleg egy jó filmhez, akkor ezeket a recepteket feltétlenül ki kell próbálnod!

Még nincs hozzászólás

Kekszszalámi

A kekszszaláminak a retró édességek listáján bérelt helye van a legjobb három között.
Recept

Mandulás keksz

A mandulás kekszet kár lenne kihagyni. Vendégvárónak is tökéletes, a sütisdobozban pedig sokáig eláll, ha el nem fogy.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.