Omlós málnás-vajas piskóta

Így biztosan nem esik össze a tészta

A friss gyümölcsök kedvelőinek itt egy újabb gyöngyszem: a könnyű málnás-vajas piskóta.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Piskótát sütni nem nagy kihívás, feltéve, ha betartasz néhány fontos szabályt. Többféle gyümölcsöt is keverhetsz a sütibe. A málnás-vajas piskóta tejszínhabbal, fagyival vagy csokimázzal még mutatósabb és finomabb.

Málnás-vajas piskóta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 bögre málna
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál rum
  • 1 kiskanál sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral és a vajjal keverd habosra. A sütőport vegyítsd a liszttel, szitáld a keverékhez, és öntsd hozzá a rumot is. Végül egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá a fehérjét, majd egy fakanállal óvatosan forgasd a lisztes masszába.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. A málnát mosd meg, hagyd lecsepegni, majd szórd a tészta tetejére. Tedd előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt 160 fokon süsd meg. Ne legyen túl meleg a sütő, mert akkor nem tud szép nagyra feljönni a tészta. Legalább tíz percig ne nyitogasd a sütőajtót, nehogy összeessen a piskóta. Mielőtt kivennéd, szúrj bele egy fogvájót. Ha nem ragad rá a massza, a süti elkészült.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük