Omlós málnás-vajas piskóta
A friss gyümölcsök kedvelőinek itt egy újabb gyöngyszem: a könnyű málnás-vajas piskóta.
Piskótát sütni nem nagy kihívás, feltéve, ha betartasz néhány fontos szabályt. Többféle gyümölcsöt is keverhetsz a sütibe. A málnás-vajas piskóta tejszínhabbal, fagyival vagy csokimázzal még mutatósabb és finomabb.
Málnás-vajas piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 bögre málna
- 5 tojás
- 2 evőkanál rum
- 1 kiskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral és a vajjal keverd habosra. A sütőport vegyítsd a liszttel, szitáld a keverékhez, és öntsd hozzá a rumot is. Végül egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá a fehérjét, majd egy fakanállal óvatosan forgasd a lisztes masszába.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. A málnát mosd meg, hagyd lecsepegni, majd szórd a tészta tetejére. Tedd előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt 160 fokon süsd meg. Ne legyen túl meleg a sütő, mert akkor nem tud szép nagyra feljönni a tészta. Legalább tíz percig ne nyitogasd a sütőajtót, nehogy összeessen a piskóta. Mielőtt kivennéd, szúrj bele egy fogvájót. Ha nem ragad rá a massza, a süti elkészült.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept