Pillekönnyű málnás-tejfölhabos torta - Így süss hozzá tökéletes vajas piskótaalapot

A málnás-tejfölhabos torta mennyei desszert a hétvégi ebéd után.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édes és a savanykás ízek tökéletesen harmonizálnak ebben a málnás-tejfölhabos tortában. Bár ez a desszert mascarponéval is remek, tejföllel viszont jóval olcsóbb, és legalább olyan finom. Nincs vele sok munka, inkább a várakozási idő a hosszú. Kard Éva tortája ezúttal is mesés.

Málnás-tejfölhabos torta

Hozzávalók 12 személyre

Tésztához

  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Málnazseléhez

  • 50 dkg málna
  • fél dl édes fehérbor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 dkg porzselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • fél citrom

Tejfölös hab hozzávalói

  • 30 dkg tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot tedd egy keverőtálba, add hozzá a tojásokat, és dolgozd jó habosra. A vajat olvaszd fel, hűtsd vissza, és állandóan kevergetve csorgasd a cukros habhoz. Szitáld hozzá a lisztet, és keverd alaposan össze. Egy 26 centis tortaformát zsírozz és lisztezz ki, majd öntsd bele a masszát. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 15-20 percig. A sütőből kivéve hagyd kicsit a formában, majd rakd rácsra, és hűtsd ki.

A málnát a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a borral, ízlés szerinti fahéjjal, és a citromhéjjal főzd körülbelül tíz percig, utána passzírozd át, hogy magok ne kerüljenek a zselébe. Melegítsd forráspontig, majd vedd le a tűzről, és szép lassan szórd bele a zselatint. Addig keverd, amíg a zselatin teljesen feloldódik, utána hűtsd langyosra.

A teljesen kihűlt tésztát tedd egy sütőpapírral bélelt 26 centis tortaformába, majd öntsd rá az éppen csak langyos málnát. Rakd a hűtőbe egy-két órára, hogy a málnazselé teljesen megdermedjen. A tejfölt öntsd egy szűrőbe, és hagyd ott egy-két órán át, hogy a felesleges savó kicsepegjen. Ezután add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd kanállal keverd össze. Óvatosan forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. Kanalazd a tortára a tejfölös habot, majd tedd vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük