Malacpörkölt hideg estékre
Egy finom, gazdag pörkölt különösen jóleshet, ha odakint zimankó van. Főzd együtt a krumplival, és nem kell köretet csinálnod mellé.
A pörkölt igazi téli fogás, a hidegben jólesnek a zsírosabb falatok. Elkészíteni sem nehéz, így kezdő háziasszonyok is belevághatnak.
Ha együtt főzöd a hús és a krumplit, akkor két legyet ütsz egy csapásra, hiszen köretet már nem kell készítened.
Malacpörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg malachús
- 6-7 szem kisebb krumpli
- 2 vöröshagyma
- pirospaprika
- 1 paradicsom
- só, bors
- zöldfűszerek
A megtisztított és megmosott malachúst vágd kockákra, és vágd ugyanilyen méretűre a krumplit is. Kockázd fel a hagymát, majd kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a malachúst, sózd meg, és addig pirítsd, amíg ki nem fehéredik.
Tedd rá a pirospaprikát és a fűszereket, add hozzá a krumplit, majd vízzel engedd fel. Főzd egy órán keresztül, tedd mellé a paradicsomot, és párold még 30 percet. Ha szükséges, néha öntsd fel kevés vízzel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- marhahús
Isteni vörösboros marhapörkölt galuskával
- mazsola
- marhahús