Ínycsiklandó, májjal töltött csirkemell
A göngyölt csirke első blikkre komoly kihívásnak tűnhet, azonban meglehetősen egyszerű elkészíteni.
A töltött húsok mindig nagyon finomak, változatosan is készíthetők, szóval, ha sikerül és ízlik ez a viszonylag egyszerű recept, kísérletezz majd nyugodtan nehezebb változatokkal is!
A göngyölés minden nehézsége könnyedén legyűrhető egy hústű segítségével.
Májjal töltött göngyölt csirkemell
Hozzávalók:
- 2 nagy, egész csirkemell
- 25 dkg csirkemáj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- 5 dkg szalonna
- 1 evőkanálnyi majoránna
- pirospaprika
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
A csirkemelleket vágd ketté középen, majd hosszában is vágd őket két részre, így nyolc töltenivaló szeletet kapsz. Kicsit klopfold meg őket, sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, és kezdd el pirítani. A hagymát is darabold fel, és ha elég zsírt engedett a szalonna, akkor dobd mellé barnulni. Ezután törj rá két gerezd fokhagymát, kockázd fel a májat, és azt is add hozzá, sózd és borsozd, majd mielőtt levennéd a tűzről, egy percre dobd mellé a majoránnát is. Ha szépen megpirult minden, vedd le.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Egy alkalmas tepsit olajozz ki, majd a csirkemellekbe tegyél nagyjából egységes adagot a májból, hajtsd rá a mellek másik oldalát, szúrd át őket egy hústűvel, mehetnek a tepsibe, az pedig a sütőbe. Egy fóliával lefedve, a sütőt 180 fokra előmelegítve körülbelül 40 perc alatt puhára párolódik, ezután még nagyjából öt percig süsd, hogy egy kis színt kapjon a teteje.
A képet az illatokakonyhambol.blog.hu-ról szedtük.
Húst hússal!
Ha minden étkezésed hússal indul, és azzal is ér véget, adunk néhány ötletet képgalériánkban.
OLVASD EL EZT IS!
- grill
- sertéshús
Eredeti szerb csevap házilag
- hagyma
- grill
Grillezett csirkemell fűszeres hagymamártásban
- csirke
- ebéd