Házi májgombócleves sok zöldséggel

Így lesz még finomabb a gombóc

A friss, még gőzölgő májgombóclevesből egy tányér biztosan nem lesz elég.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jólesne egy ízletes, forró leves? Ehhez még hétköznap is hozzáfoghatsz. A zöldséglevest májgaluskával még finomabbá teheted. Ha szereted, borsót is adhatsz hozzá.

Májgombócleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg csirkemáj
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 vöröshagyma
  • 2 húsleveskocka
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • pirospaprika
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vágd egyforma nagyságú karikákra, és olívaolajon a hagymával együtt dinszteld meg, sózd, borsozd, és öntsd fel valamivel több, mint 1 liter vízzel. Morzsolj bele két húsleveskockát, és lassú tűzön főzd fél órán át.

Ezalatt a csirkemájat mosd meg, szabadítsd meg a hártyáktól, és késsel kapard el. Add hozzá a  tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózd, borsozd, és szórj hozzá a pirospaprikát. Annyi zsemlemorzsát keverj hozzá, hogy még könnyű legyen a massza. Fél órát hagyd állni. Amikor a zöldségek már puhák, mokkáskanál segítségével szaggass a májas keverékből apró gombócokat a levesbe, két-három percig főzd, és már kész is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük