kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Madártej mikróban

Villámgyors mikrós madártej
Így finom sűrű lesz

Ha szereted a madártejet, ennek a kevésbé macerás, gyors és mikrós változatnak nagyon fogsz örülni.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha így készíted, nem kell attól tartanod, hogy a tej odaég, a galuska pedig összeesik. Ne lepődj meg, ha a krém a megszokottnál sűrűbb lesz. Hígabban szereted? Kevesebb pudingport keverj bele, vagy önts még hozzá tejet. Fodor Emese receptje feldobja a napodat.

Madártej mikróban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l tej
  • 5 tojássárgája
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
Hab
  • 5 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 5 perc, sütés: 10 perc

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját egy mikrózható tálban keverd össze a cukorral, a pudingporral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Rakd 10-12 percre a mikróba, a legnagyobb fokozatra. Körülbelül nyolc perc után keverd meg. Ha előbb besűrűsödik a sodó, hamarabb is kiveheted.

A galuskákhoz a tojásfehérjét verd kemény habbá robotgéppel egy ugyancsak mikrózható tálban. Add hozzá a vaníliás cukrot, és azzal keverd még tovább. Ha a hab meg sem mozdul az edényben, tedd egy percre a mikróba a legnagyobb fokozatra. Utána evőkanállal szaggasd a tojássárgás masszába, és rakd a hűtőbe. Fontos, hogy a habot csak akkor verd fel, amikor már kész a krém, mert ha áll, összeesik.

Csábító vaníliás édességek

A jellegzetes illatú és különleges aromájú fűszer minden sütit még finomabbá tesz. Olyan recepteket gyűjtöttünk össze, amelyekből semmiképpen nem hiányozhat a vanília.

Még nincs hozzászólás

Creme brulée

A creme brulée nem más, mint a roppanós karamell találkozása a könnyű vaníliás krémmel.
Recept

Madártejsüti recept

Elsőre nem is gondolnád, hogy az isteni madártejsüti elkészítéséhez bő fél órára van csak szükség.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.