kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Madártej mikróban

Villámgyors mikrós madártej
Így finom sűrű lesz

Ha szereted a madártejet, ennek a kevésbé macerás, gyors és mikrós változatnak nagyon fogsz örülni.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha így készíted, nem kell attól tartanod, hogy a tej odaég, a galuska pedig összeesik. Ne lepődj meg, ha a krém a megszokottnál sűrűbb lesz. Hígabban szereted? Kevesebb pudingport keverj bele, vagy önts még hozzá tejet. Fodor Emese receptje feldobja a napodat.

Madártej mikróban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l tej
  • 5 tojássárgája
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
Hab
  • 5 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 5 perc, sütés: 10 perc

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját egy mikrózható tálban keverd össze a cukorral, a pudingporral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Rakd 10-12 percre a mikróba, a legnagyobb fokozatra. Körülbelül nyolc perc után keverd meg. Ha előbb besűrűsödik a sodó, hamarabb is kiveheted.

A galuskákhoz a tojásfehérjét verd kemény habbá robotgéppel egy ugyancsak mikrózható tálban. Add hozzá a vaníliás cukrot, és azzal keverd még tovább. Ha a hab meg sem mozdul az edényben, tedd egy percre a mikróba a legnagyobb fokozatra. Utána evőkanállal szaggasd a tojássárgás masszába, és rakd a hűtőbe. Fontos, hogy a habot csak akkor verd fel, amikor már kész a krém, mert ha áll, összeesik.

Csábító vaníliás édességek

A jellegzetes illatú és különleges aromájú fűszer minden sütit még finomabbá tesz. Olyan recepteket gyűjtöttünk össze, amelyekből semmiképpen nem hiányozhat a vanília.

A tökéletes palacsinta receptje

A palacsintasütés könnyűnek tűnhet, pedig van néhány titok, melyeket nem árt ha ismersz. Videónkból megtudhatod hogyan lesz könnyű a tészta.

Még nincs hozzászólás

Vaníliás receptek

A jellegzetes színű és illatú krém bármilyen sütivel jól működik, és bármit feldob, amire csak ráöntöd.
Recept

Madátejsüti

Egy hosszú, fáradtsággal teli munkahét után igazán megérdemled ezt a sütit.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.