Így készül a zöldséges libanyakleves Márton-napra
A mai nap egyik slágere a zamatos libanyakleves. Így lesz tökéletes.
Kezdd ezzel a finom libanyaklevessel a Márton-napi lakomát! Nagyon finom, és bármikor jólesik belőle egy nagy tányérral. Ha sikerül házi libát szerezned, garantáltan gyönyörű aranysárga lesz majd a levesed.
Libanyakleves
Hozzávalók 4 személyre
- fél kg libanyakleves
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 vöröshagyma
- 1 zeller
- 1 csokor petrezselyem
- bors
- só
Elkészítés:
A húst többször mosd át, majd darabold fel. A zöldségeket tisztítsd meg, a répákat karikázd fel, a karalábét és a zellert vágd nagyobb kockákra. A húst a hagymával tedd fel bő, hideg vízben főni. Ha felforr, szedd le kanállal a habját, majd rakd bele a zöldségeket, sózd, borsozd ízlés szerint. Ha a hús majdnem puha, mehet a fazékba a csokorba kötött petrezselyem is.
Főzd a levest másfél óráig. Végig ügyelj arra, hogy kis lángon, nagyon lassan főjön. Amikor már a hús és a zöldség is elkészül, vedd le a tűzről, várj pár percig, majd szűrd le. Tálalásig tartsd a levest meleg helyen. Hússal, zöldséggel, főtt tésztával forrón kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció