Töltött bundás kenyér édesen, lekvárosan - 10 perc alatt kész, és nagyon finom
A lekvárral töltött bundás kenyér tökéletes maradékmentő fogás.
Az édes bundáskenyeret Amerikában leggyakrabban reggelire és vacsorára készítik, a franciák desszertként kínálják. Bármikor teszed is az asztalra, nagy sikerre számíthatsz. Főleg, ha megtöltöd lekvárral is. Ha most hozzáfogsz, tíz perc múlva már eheted.
Lekvárral töltött bundás kenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet kenyér
- 2 tojás
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 késhegynyi fahéj
Elkészítés:
A legjobb, ha szikkadt kenyérből, esetleg kalácsból készíted. Egy kis edényben verd fel a tojást, keverd hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Kend meg a szeleteket lekvárral, és kettőt fordíts össze. Rakd a tejes keverékbe, és hagyd bent egy kicsit, hogy magába szívja.
A vajat olvaszd fel, majd tedd bele a kenyérszeleteket, és kis lángon süsd oldalanként körülbelül három-három percig. Óvatosan forgasd át, nehogy szétessen a kenyér. Szedd ki a vajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Juharsziruppal, mézzel leöntve, gyümölcsökkel, mandulaforgáccsal megszórva kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept